Hoppa till innehåll

Två månader med Dansbandsnytt – hundratusentals artikelvisningar: Så har ni klickat

 • Nyhet, Toppnyhet
 • 3 min read
Bilder kopplat till några av de artiklar som ni har klickat mest på under två månader med Dansbandsnytt. Foto: Privat/Pressbilder/Niklas Lindh

Under onsdagen är det två månader sedan Dansbandsnytt gjorde entré som Sveriges oberoende nyhetssajt för dansbandskulturen. ”Det är mäktigt och rörande hur vi har blivit emottagna, men det är också en tydlig signal på det stora behovet av professionell journalistik och mer mediautrymme för den svenska dansbandskulturen”, säger Niklas Lindh på Dansbandsnytt.

Det var den 13 juli som nyhetssajten dansbandsnytt.se tändes upp, och sedan dess har omkring 100 artiklar publicerats och ett par 100 000 artikelvisningar har registrerats på sajten.

– Vi hade aldrig i vår fantasi kunnat ana vilket mottagande vi skulle få från branschen, från danspubliken och från andra intresserade. Men vi som jobbar med den här satsningen är både proffs inom journalistik, underhållning och dans, säger Niklas Lindh, redaktör på Dansbandsnytt.

Bakom sajten står journalister med mycket lång erfarenhet inom yrket, underhållare, musiker, dansare och personer med oerhörda nätverk inom den svenska dansbandskulturen. I gänget bakom satsningen finns också flera mycket rutinerade och namnkunniga krönikörer vars alster man kan läsa varje månad. 

Mod, oberoende, kärlek och omtanke

Allt innehåll hos Dansbandsnytt är gratis att läsa och öppet för alla. Ambitionen är att nyhetstjänsten på sikt ska vara finansierad av annonser och av betalda samarbeten, men där alla annonser och betalda samarbeten ska vara tydligt utmärkta. Då vet man som läsare att varje nyhetsartikel som produceras sker utifrån en journalistisk professionell och oberoende nyhetsvärdering.

– Även om det har gått väldigt bra för oss hittills så är vi oerhört ödmjuka och är väl medvetna om att ett sånt här förtroende som vi har fått måste förvaltas på bästa sätt för att det ska kunna fungera långsiktigt. Vi tror på att vara modiga, angelägna, intressanta, nyfikna och engagerade, och med en stor kärlek och omtanke för dansbandskulturen som styr oss.

De mest klickade artiklarna hittills

Det här är de artiklar som ni har klickat mest på under de två månader som Dansbandsnytt har funnits.

 1. Black Jack i första intervjun efter bytet av sångare.
 2. Stopp för dansband på Kulturkalaset. Ulf Georgsson: ”Lär er av Stockholm”
 3. Deutgen om alkoholkritiken: ”Peter Larsson har rätt – något är helt galet”
 4. Nu skrivs sista kapitlet med Jannez – Jan Oscarsson i personlig intervju
 5. Ola Jonsson om den galna veckan – från Jannez till Black Jack
 6. Sångarens tuffa kritik mot svensk alkoholpolitik: ”Rena döden för folkparkerna”
 7. De nya tiderna för Sannex: ”En del i bandets utveckling”
 8. ”Hit med den gamla folkparkskulturen” – då tror Tur-Åke på ny dansboom
 9. Tony Irving om att Let´s Dance pausas: ”Nu öppnas nya dörrar”
 10. Därför är inte dansbanden välkomna på Kulturkalaset: ”Vi tvingas prioritera”

/REDAKTIONEN