Hoppa till innehåll

Tony Irving om att Let´s Dance pausas: ”Nu öppnas det flera nya dörrar”

Tony Irving är en av de fasta krönikörerna på Dansbandsnytt. Foto: Peter Knutson

TV4 väljer att pausa en av svensk televisions riktiga långkörare – Let´s Dance – och med största sannolikt kommer beskedet att tas emot med sorg i stora delar av Sverige. Men Let´s Dance-domaren Tony Irving ser hur alltfler nya möjligheter nu öppnas. I en intervju med Dansbandsnytt beskriver han vad som nu kommer att hända, och hur dansen kan påverkas av beskedet att programmet pausas.

TV-succén med Let´s Dance, har följts av en ny tv-succé för Tony Irving, fast i ett helt annat program och i en annan kanal. ”Tareq Taylors matresa”, tillsammans med Tony Irving, har blivit otroligt uppskattat av många, och en miljonpublik har följt programmet i SVT vecka efter vecka.

Nu berättar Tony Irving, som också är krönikör här på Dansbandsnytt, om hur han tog emot beskedet från TV4, han berättar om samarbetet med Tareq Taylor, och om den närmaste framtiden.

– Jag har haft 18 fantastiska år med Let´s Dance men jag har känt att det ändå började bli dags för mig att fundera kring mitt engagemang i programmet. Jag är väldigt tacksam för allt stöd under de här åren, och nu ser jag fram emot väldigt spännande tider.

– Tareq Taylors matresa i SVT har också väckt många möjligheter för mig och vi får se vad som kommer att hända under det kommande året.

Vad var det bästa med alla de här åren med Let´s Dance?

– Det bästa är att dansen har tagit en plats i de svenska vardagsrummen och hemmen. Och väldigt många olika dansstilar har etablerats i Sverige, som inte fanns tidigare. Det är det bästa och viktigaste. 

– Och för min del har livet radikalt förändrats i och med programmet och jag är väldigt tacksam för allt stöd från svenska folket, och att jag själv har växt som människa. Den Tony som gick in i Let´s Dance och den som lämnar programmet är två helt olika personer.

Finns det en risk för att intresset för dans kommer att minska när ett sånt här tv-program pausas?

– Nej, faktiskt tvärtom. För programmet går på lördagkvällar och många personer sitter hemma och tittar på programmet. Och konsekvenser blir att flera kanske inte går ut och aktiverar sig själva med dans. Så jag tror att många personer kommer att hitta tillbaka till dansen och dansgolvet nu. Så det kommer inte att leda till ett minskat intresse för dans som jag ser det.

– Dessutom är kanalen väldigt tydlig med att de inte lägger ner Let´s Dance utan pausar programmet.

Hur tänker du kring om Let´s Dance skulle återupptas efter ”pausen” och du fick en förfrågan om att fortsätta?

– I så fall skulle jag inte tacka nej. Det här är ett program som betyder och har betytt mycket för mig.

När det gäller tittarsuccén med Tareq Taylors matresa – vad har du själv fått för respons?

– Otroligt bra respons. Tittarsiffrorna är skyhöga, både i linjär tv och digitalt. Och Tareq och jag har planer för att fortsätta vårt samarbete.

Hur skulle det kunna se ut?

– Vi kommer att erbjuda resor tillsammans, där folk också kommer att kunna hänga med mig och Tareq. Det är resor med kultur och upplevelser. Mer kan jag inte berätta just nu.

Har du fler saker på gång?

– Ja jag har en annan form av satsning på gång och det är väldigt mycket nytt som redan pågår. Så för mig innebär det här att det frigörs tid för mycket annat som jag nu är glad över att kunna förverkliga. Jag ser verkligen fram emot det här.

/NIKLAS LINDH, REPORTER

Missa inte Tony Irvings första krönika här på Dansbandsnytt.