Hoppa till innehåll

Black Jack i första intervjun efter bytet av sångare

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 3 min read
Till vänster Ove Olsson, gitarrist och sångare i Black Jack. I mitten Ola Jonsson som blir ny sångare i Black Jack och han ersätter Kjelle Danielsson, till höger i bild. Pressbilder

Nu berättar Black Jack i en första intervju – med Dansbandsnytt – om nyheten som bandet meddelade på sin Facebooksida under måndagskvällen – att sångaren Kjelle Danielsson slutar med omedelbar verkan. Under tisdagen blev det också klart att Danielssons ersättare hämtas från Jannez som hade sin sista spelning i lördags.

Sedan Black Jack meddelat att Kjelle Danielsson hade slutat i Black Jack efter sju år som sångare i bandet, så var det inga orsaker som angavs. Endast ett kärleksfullt avskedsmeddelande till danspubliken från Danielsson själv.

Dansbandsnytt har utan framgång sökt Kjelle Danielsson för att få hans egna ord om skälet till att han slutar. Däremot berättar nu Ove Olsson, gitarrist och sångare i bandet, för Dansbandsnytt om situationen i bandet just nu.

– Det här är helt och hållet Kjelles eget beslut. Skälet är att man har blivit turnétrött och restrött. Det tar ju på krafterna när man har så mycket spelningar som vi har, och när vi är i den här åldern. Dessutom bor ju Kjelle en bit ifrån oss andra och har svårare att komma hem och tanka nya krafter, säger Ove Olsson, och fortsätter:

– Det är precis som Kjelle säger själv, att livet går ej i repris utan man får se till den tid man har och göra det bästa av den.

Ni har ju haft en tuff sommar med havererad buss mitt under sommarturnén som ställde till det väldigt mycket för er. Kan det ha bidragit till beslutet att sluta?

– Ja det kan jag nog tänka mig, för om de här tankarna börjar komma och det blir sånt strul som vi har haft det i sommar, så är det väl klart att det påverkar.

Ola kommer tillbaka efter 23 år

Redan kort efter att det stod klart att Kjelle Danielsson skulle sluta, så hade Black Jack gjort klart med hans ersättare. Det blir Ola Jonsson, sångare och basist i Jannez fram till i lördags när bandet lades ner efter 47 år. Ola kommer att ha möjlighet att ansluta till Black Jack senare i höst.

– Ja det känns fantastiskt roligt, och han spelade ju med oss mellan 1996 och 2000. För oss är det som högsta vinsten, för nu när Kjelle valde att kliva av så är det ju ingen som vi hellre skulle vilja ha med mer än Ola, både som människa och som fantastiskt duktig sångare och basist. För oss är det klockrent! 

Ola Jonsson är både en utmärkt sångare och basist och har kombinerat det i Jannez.

– Ja han är ju van vid att både vara en förnämlig basist och förnämlig sångare, så det är verkligen ett tillskott för oss på flera sätt, avslutar Ove Olsson.

Peter Rudenborg kommer att vikariera som sångare i Black Jack fram till det att Ola Jonsson tillträder.

/NIKLAS LINDH, REPORTER