Hoppa till innehåll

EXTRA! Ola Jonsson om den galna veckan – från Jannez till Black Jack

Ola Jonsson (i mitten) blir ny sångare och basist i Black Jack. Foto: Privat/pressbilder

Det har varit några överrumplande dagar för Ola Jonsson, sångare och basist i Jannez, som i slutet av förra veckan hade sin sista spelning. Under tisdagskvällen presenterades Jonsson som ny sångare i Black Jack. Dansbandsnytt har fått en intervju med mannen som återvänder till sina gamla spelkompisar i bandet efter 23 år.

Det är en mycket glad och laddad Ola Jonsson som i en intervju med Dansbandsnytt berättar om sina känslor för sitt nya jobb, som frontman i Black Jack efter Kjelle Danielsson.

– Ja det är en omställning att flytta från en jobbfamilj till en annan, för det är lite så det känns faktiskt. Men jag har ju spelat med de här grabbarna i Black Jack för 23 år sedan, och det är precis samma grabbar kvar som då, och det är extra kul tycker jag! Och Black Jack är ett fantastiskt bra band tycker jag!

Kjelle Danielsson meddelade härom dagen att han lämnar Black Jack efter sju år, något som bandet skrev om på sin Facebooksida under måndagen. I en intervju med Dansbandsnytt under tisdagskvällen berättade gitarristen och sångaren Ove Olsson om orsakerna till att Kjelle Danielsson väljer att lämna bandet.

Och Ove Olsson sa så här om att kunna presentera Ola Jonsson som nygammal medlem i Black Jack:

– Det känns fantastiskt roligt! Han spelade ju med oss mellan 1996 och 2000. För oss är det högsta vinsten när Kjelle valde att kliva av, så det är ju ingen som vi hellre skulle vilja ha med mer än Ola. Både som människa och som fantastiskt duktig sångare och basist. För oss är det klockrent!

Ett första bandmöte har hållits

Ola Jonsson har haft en extremt intensiv sommar med Jannez avskedsturné som nådde fram till sin sista spelning i lördags innan bandet lades ner efter 47 år. Nu handlar det om att lära in en ny repertoar och om ungefär två månader kliva in i jobbat som sångare och basist i Black Jack.

– Ja vi har haft möte med bandet idag (läs igår tisdag) och pratat ihop oss. Det blir mycket nytt för mig att lära in, men säkert också en del nytt för dem. Men de här gamla hitlåtarna som vi spelade tillsammans förr blir ju självklart kvar, som Inatt inatt, Corrina Corrina och Sista dansen.

Ola Jonsson har fått flera erbjudanden om jobb efter Jannez, och det gjorde att han fick fundera över vad han egentligen vill göra framöver. Och så kom då ett erbjudande som han inte kunde säga nej till.

Röda Korset

– Ja så är det. När jag fick frågan från Black Jack så kändes det otroligt intressant, för det är också ett oerhört starkt varumärke, det låter fräscht och känns fräscht. Och så blir det otroligt roligt att få spela tillsammans igen efter 23 år.

Kan det också leda till att Jannez publik får ett särskilt gott öga och öra till Black Jack?

– Ja det är klart att det skulle vara roligt om man kan dra med sig lite mer av Jannez publik. Jag skulle önska det. Det är en helt fantastisk publik som jag väldigt gärna skulle önska att få se på dansgolven när vi spelar i Black Jack.

Vad har du för känslor när det gäller Jannez trogna publik?

– Jo det är en oerhört trogen publik som alltid har ställt upp och kommit över hela Sverige var vi än har spelat någonstans. Var tar de vägen nu? Vi har också blivit något av kompisar med dem under alla de här åren för det är en makalös relation som har växt fram. Så jag skulle verkligen önska att få se dem när Black Jack spelar framöver.

Fram till det att Ola Jonsson börjar i Black Jack kommer Peter Rudenborg att vara vikarierande sångare i bandet.

/NIKLAS LINDH, REPORTER