Hoppa till innehåll

Om oss

Dansbandsnytt.se är en oberoende nyhetstjänst om dansband, trender, dansbandsmusik, danskultur, dansställen, dansgalor och olika evenemang.

Nyhetstjänsten är helt fristående från kopplingar till branschen vilket säkerställer en journalistik präglad av både oberoende, professionalitet, mod, omtanke och engagemang.

Innehållet på dansbandsnytt.se är öppet och tillgängligt för alla. Ambitionen är att Dansbandsnytt på sikt ska vara en annonsfinansierad nyhetstjänst med ett innehåll som alltid är fritt för alla.

Flera av de medverkande i satsningen på Dansbandsnytt är i grund och botten journalister med en förkärlek till dansbandskulturen. Några har även varit engagerade inom dansbandsgenren på olika sätt.

Dansbandsnytt har även flera krönikörer knutna till verksamheten. Missa inte deras alster under rubriken ”Krönikor”.

För oss är även dansbandsmusikens ursprung och historia viktigt. Därför har vi skapat en flik med titeln ”Danznoztalgi”.

Niklas Lindh

Niklas Lindh

Niklas från Falun är tidigare programledare, redaktör och reporter på SVT och SR, och har bland annat jobbat för public service-bolagen på Dansbandsveckan i Malung under 22 år. Han har varit kommunikationschef i två organisationer, har jobbat på reseprogrammet Packat & klart, han har lett debatter mellan bland annat partiledare och är sedan sex år tillbaka egen företagare inom media och kommunikation.

Niklas är uppväxt med dansbandsmusik och är huvudansvarig för satsningen på Dansbandsnytt via sitt företag. Han kommer att vara reporter, redaktör och ansvara för annonsförsäljning.

Kurt Sundin

Kurt Sundin

Kurt från Umeå är mångårig SVT-fotograf vars SVT-drivna hemsida ”På dans med Kurt” blev ett klickmonster, i synnerhet efter det att Dansbandskampen gjorde entré år 2008 och dansbandsfeber drog genom landet. Kurts arbete för dansbandsmusiken har gjort honom till ett välkänt namn för alla i dansbandsbranschen, och hans filmade dansreportage, som han har fortsatt med i egen regi efter sin pensionering från SVT, väcker fortfarande ett stort engagemang i dansbands-Sverige.

Kurt kommer att jobba vidare med På dans med Kurt samtidigt som han är engagerad i satsningen på Dansbandsnytt som nyhetsjägare, tv-fotograf och reporter.

Anders Norin

Foto: Kerstin Söderlund

Anders från Falun är den mångårige tidningsjournalisten med den vassa men också målande pennan. Han växte upp med dansbandsmusiken i sitt barndomshem och han har därför en särskild plats i hjärtat för 1970-talets ljuva dansbandstoner, som bland annat Max Fenders, Flamingokvintetten och Vikingarna med Stefan Borsch.

Idag är han yrkesverksam som kommunal kommunikatör, men skriver engagerande och ibland tuffa hockeykrönikor om sitt favoritlag – Mora IK. För Dansbandsnytts räkning är Anders reportern som ser och lyfter de lyckade satsningarna men som aldrig väjer för det svåra och utmanande. 

Tur-Åke Lindkvist

Foto: Niklas Lindh

Tur-Åke från Malung är nöjesprofilen, musikern och underhållaren som under ett 20-tal år roade publiken i Grönlandsparken under Dansbandsveckan i Malung och fick Sveriges bästa dansband att ställa upp på i princip vad som helst. Idag är han en av spindlarna i nätet när Dansbandsveckan anordnas på Viking Lines Cinderella en eller två gånger per år.

Med en enorm kärlek för hela dansbandskulturen och en längtan efter nästa dansbandsboom, så kommer Tur-Åke att ge allt för att ge Dansbandsnytts läsare en inblick i en bransch som är värd all uppmärksamhet och framgång. Tur-Åke kommer att bjuda läsarna på både reportage och krönikor.

Johan Eriksson

Foto: Dan Norrå

Johan från Malungsfors norr om Malung lever för och med musiken. Han är frontman i Partypolarna, grundade och drev Visfestivalen i Malungsfors under många år och han skriver mängder av låtar, bland annat till många av våra välkända dansband. Han är också sedan några år tillbaka en av programledarna från scenen i Grönlandsparken under Dansbandsveckan i Malung, och han jobbar med att boka artister till dagunderhållningen från den scenen.

Johan har ett stort hjärta för dansbandsmusiken och att kulturen ska leva vidare, samt oerhört mycket kontakter i dansbandsbranschen. Det är med den kunskapen och drivkraften som Johan engagerar sig i arbetet med Dansbandsnytt och han kommer bland annat att göra reportage för nyhetssajten.