Hoppa till innehåll

”Spotifydanser”– Då anordnas det öppna mötet om vad som egentligen gäller

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 2 min read
Pär Winberg från Atenzia Records minns Ulf Georgsson med tacksamhet och glädje. Foto: Privat/Niklas Lindh

Tisdag den 21 november anordnas ett digitalt möte som är öppet för alla, tillsammans med STIM och SAMI, på initiativ av Pär Winberg. Mötet sker efter flera uppmärksammade krönikor och artiklar om danser som anordnas till spellistor, och där det finns stora kunskapsluckor om vilka regelverk som man måste uppfylla för att få anordna såna danser.

Mötet som sker i form av ett onlineevenemang via Zoom genomförs tisdag den 21 november kl 18 till 19 och leds av Pär Winberg som driver Atenzia Records. Inbjudna till mötet är Roger Lindström från STIM och Marcus Mihaylov från SAMI.

– Alla som är med under denna fullspäckade timme kommer att bli mycket klokare efteråt och veta hur man gör allting på ett korrekt sätt, skriver Pär Winberg i sin inbjudan.

Via den här länken kan man anmäla sig till det digitala mötet.

Här är de frågor som enligt mötesinbjudan kommer att diskuteras och avhandlas:

”Vad gäller vid dans utan band? Vad ska man rapportera och betala för som arrangör? Vad kan hända om man inte rapporterar? Hur gör man? Är det enkelt? Får man ens spela musik från Spotify inför publik? Hur fungerar det när man har ett dansband på besök? Vem betalar STIM. Hur räknas det. Behöver man tänka på SAMI då?

Ja, många frågor är det och alla som kommer vara med under denna fullspäckade timme kommer att bli mycket klokare efteråt och veta hur man gör allting på ett korrekt sätt.

Tag chansen att ställa frågor och få svar av de som kan och jobbar med dessa frågor dagligen.

Röda Korset

Pär Winberg är moderator under denna timme och kommer hålla koll på frågor från er alla.”

Artiklar som lett till diskussioner

Här hittar du krönikor och artiklar hos Dansbandsnytt som berör ämnet ”Spotifydanser”, och som har väckt livliga diskussioner, debatter och frågor i sociala medier:

Dansbandssångerska slår larm: ”Spotifydanser kan bli dansbandens död”.

”Jag ställer mig rakryggad och höjer min röst för livedansen.”

Arrangörer av ”Spotifydanser” tvingas betala – så ska STIM kontrollera och informera.

Han kallar till möte om ”Spotifydanser” – nu ska fler få kunskap om reglerna.