Hoppa till innehåll

Starka känslor för Sethsson när Elisa äntrar scenen

Låtskrivaren Henrik Sethsson, artisten Elisa Lindström och studiokompisen Hence Axelsson i samband med deltävlingen i Malmö Arena. Foto: Jenny Sethsson

Det har varit några intensiva dagar på plats i Malmö Arena för Henrik Sethsson. Ifjol stod han själv på scenen tillsammans med Casanovas, men ”nu kommer känslorna tillbaka” när det nu dags igen – fast den här gången enbart i egenskap av låtskrivare. I bagaget finns 20 år av framgångsrikt samarbete med Elisa Lindström, som han nu håller tummarna för. Hårt!

Det är nu det gäller, under lördagskvällen, när svenska folket ska säga sitt om den låt som Henrik Sethsson har skrivit till Elisa, tillsammans med Erik Fernholm, Henrik Axelsson, Thomas G:son och så artisten själv. ”Forever yours” heter låten som Elisa framför som artist nummer fyra under tv-sändningen i SVT.

– Vi har peppat hela veckan. Elisa kom i tisdags och jag kom i onsdags. Det har varit en hel massa repetitioner och det har bara stegrat sig hela tiden. Vi har haft en uppåtgående kurva, från att ha börjat bra till något alldeles fantastiskt just nu. Det är känslan, att det här är så bra som det går att göra den här låten, säger Henrik Sethsson till Dansbandsnytt.

Elisa berättade för Dansbandsnytt under fredagen att ni har fått väldigt fina reaktioner på låten från olika håll i Europa. Vilka reaktioner har du nåtts av?

– Det är precis samma. Den här typen av schlager som jag, tillsammans med G:son, nästan på något vis har doktorerat i genom åren, funkar ofta hos de här riktiga fansen av eurovisionschlager ute i Europa. De brukar älska sånt här, och jag har fått flera meddelanden från klubbar ute i Europa som verkligen hyllar den hår låten. Så det är ju väldigt roligt!

Hur bra kan det gå rent resultatmässigt?

– Sånt där kan man aldrig veta längre. Förr var det lite lättare att kunna ana när telefonrösterna var 50 procent och det fanns jurygrupper. Här kan man känna helt fel, för det är så mycket som hänger på de olika hjärtrösterna och de olika ålderskategorierna. Men det jag känner är att det som vi presenterar är ett enormt proffsigt nummer med en riktigt bra låt och en fantastisk artist som sjunger byxorna av allt och alla. Hon levererar något som hon aldrig har gjort förut och är så fruktansvärt bra!

”Jag blir rörd när jag tänker på det”

Henrik Sethsson har samarbetat med Elisa i nära 20 år. Det började med Lilla Melodifestivalen i SVT år 2005, då Elisa var en av de tävlande och då Sethsson var med och producerade.

Röda Korset

– Det är helt galet att tänka på att den här lilla flickan som då kom till min studio för snart 20 år sen står som en fullfjädrad artist och bara dominerar. Jag blir verkligen rörd när jag tänker på det, och på att vi får göra den här resan tillsammans.

Hur har du stöttat Elisa under de här dagarna i Malmö?

– Jag är här tillsammans med mina vänner och kollegor för att stötta hela teamet och ha koll på ljudet, så att vi känner att det som kommer ut ur tv:n ska vara något som vi står för. Och sen är man involverad i det mesta, i allt från skor till bildrutor i tv-sändningen…och inte minst att vara ett stöd.

– Jag är ju den person som, förutom Elisas familj, har hört henne mest. Jag kan hennes röst och har spelat in sex album med henne. Så jag är både som en kompis, som en coach och någon som ska finnas där hela tiden, precis som resten av teamet. Jag har på ett sätt hand om rösten och om henne, för jag är den som har känt henne längst tid i det här teamet, så därför försöker jag att vara någon form av stöttepelare. Hon ska känna sig trygg och få förutsättningar att gå ut på scenen och bara vara sitt absolut bästa jag.

Dansbandsnytts intervju med Elisa själv hitta du här.

Sändningen inleds i SVT1 på lördagkvällen klockan 20:00.

/NIKLAS LINDH, REPORTER