Hoppa till innehåll

Elisa inför lördagens Mello: ”Låten är kraftfull och glittrig”

Elisa är aktuell för Diggiloo under sommaren. Foto: Markus Gårder

Detaljerna finslipas nu in i det sista av Elisa Lindström och hennes gäng inför framträdandet i den första deltävlingen av Melodifestivalen under lördagen. Och det är en pirrig känsla så här dagen innan, samtidigt som låten redan har börjat hyllas av schlagerfans i Europa.

Dansbandsnytt fick en pratstund med Elisa under fredagseftermiddagen mellan några av repetitionerna.

– Grunden känns nu väldigt trygg. Sen är vi igång för fullt nu med att förfina detaljerna. Men det känns roligt, bra och spännande.

Själva låten heter ”Forever yours” och har gjorts av ett tungt låtskrivargäng, bestående av Henrik Sethsson, Erik Fernholm, Henrik Axelsson, Thomas G:son och så artisten själv. Och så här beskriver Elisa själv låten:

– Jag tycker att den är väldigt kraftfull, glittrig och genuin. Om man tycker om schlagermusik så kommer man att kunna tycka om den här, men den har också något väldigt ”eget”.

Hur långt tror du att låten kan gå i det här sammanhanget?

– Jag hoppas ju att den ska gå så långt som möjligt, men det som känns fint redan är att schlagerfans från Europa hör av sig efter att ha hört den minut som hittills har släppts, och tycker att låten verkar vara fantastisk. Så det känns ju väldigt roligt!

Det här är tredje gången som Elisa är med i Melodifestivalen. Första gången var år 2014 och andra gången 2021 när festivalen var påverkad av pandemin och utan någon publik. Den här låten skiljer sig tydligt från hennes tidigare Mello-bidrag enligt artisten själv.

– Ja för det första så är den ju på engelska, och sen känns den mer kraftfull och energisk.

Och hur känns festivalfebern i år jämfört med dina tidigare upplevelser?

Röda Korset

– Sist jag var med så var det ju pandemi. Det var ju en speciell upplevelse att inte ha publik och det var inga presskonferenser eller fester och mingel. Så nu är det ju något helt annat, att få vara med och göra det här mer på riktigt.

Även om du är en väldigt scenvan och rutinerad artist – hur känns nerverna så här strax innan det är dags?

– Det är faktiskt alla känslor. Ibland är man superlugn, ibland väldigt pirrig och så förstås väldigt fokuserad på vad man ska göra. Så alla känslor cirkulerar nu…

Och minuterna innan det är dags att kliva upp på scenen – vad kommer du att göra då?

– Jag kommer nog att vara väldigt fokuserad, göra några upphopp för att få upp värmen, sjunga lite och gå in i mig själv.

Hur skönt är det att ändå ha en viss rutin från såna här sammanhang sedan tidigare?

– Det är jätteskönt och jag känner att jag kan vila mycket i det. Och om det inte blir helt perfekt så att säga, så kommer det att bli väldigt bra ändå.

/NIKLAS LINDH, REPORTER