Hoppa till innehåll

Här är banden som spelar i Malung nästa sommar: ”Vi satsar på flera nyheter”

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 3 min read
Bertil Elfström, ordförande för Dansbandsveckan i Malung. Foto: Niklas Lindh

Nu står det klart vilka dansband som spelar under Dansbandsveckan i Malung 2024. Och det blir flera populära dansband som spelar ”dubbelt” under veckan för att fler ska få dansa till dem. 

När Dansbandsnytt når Dansbandsveckans ordförande Bertil Elfström på telefon så har han för en stund lämnat rollen som dansarrangör och befinner sig mitt ute i svampskogen. Men han är inte sen att släppa den överfulla svampkorgen för att prata om nästa års upplaga av Dansbandsveckan i Malung.

– Vi har verkligen ett jättestarkt program. Vi har ju de absolut bästa dansbanden, och flera av de riktigt starka banden spelar två gånger under veckan. Det beror på att vi ju har olika publik till stor del under början och slutet av veckan.

Som vanligt blir det 82 dansband som spelar nonstop på de sex dansbanorna i folkparken under sju danskvällar vecka 29. Och Bertil Elfström berättar att det faktum att det har försvunnit några band, gör att det finns ytterligare skäl till att några får spela dubbelt.

– Ja bara nu på kort tid så har tre dansband försvunnit: Jannez, Expanders och Foxie. Så det är klart att det är kännbart då det ska vara 82 band i Malung.

Donnez, Blender, Casanovas och Grönwalls kommer att ha två spelningar vardera under Dansbandsveckan 2024.

Oklart med Lövgrens men Avant gör debut

Det är oklart om det återstartade dansbandet Lövgrens kommer till Malung. De meddelade nyligen att bandet, som lades ner under pandemin, startar igen år 2024, men med tre bandmedlemmar istället för fyra.

Bertil Elfström utesluter dock inte att Lövgrens skulle kunna bli aktuella för Malung om det blir avhopp på mogensidan.

Är det någon annan nyhet som du gärna lyfter fram?

– Ja vi har ju ett band som går väldigt bra längst upp i norr här i Sverige, och även i Norge samt i norra Finland. De heter Avant, kommer från Piteå och har aldrig varit här i Malung. Vi har fått väldigt mycket lovord om dem. Det är många som har bett oss att ta hit dem, och så blir det till nästa sommar.

Hur viktigt är det att vara väldigt lyhörd inför publikens önskemål?

– Otroligt viktigt och helt avgörande. Om vi inte är det så är vi snart borta. Vi måste ju hela tiden ta reda på vad publiken vill ha. 

Här hittar du hela programmet för Dansbandsveckan i Malung 2024.

(I programmet står fortfarande Expanders och Foxie med, men de håller på att ersättas.)