Hoppa till innehåll

Vikingarna laddar för tredagarsturné: ”Otroligt roligt”

Vikingarna gör sin allra sista spelning på Dansbandsveckan i Malung i sommar. Pressfoto: Jennie Ahlbäck

Det är några månader sedan sist, men nu är det dags för Vikingarna att göra tre spelningar i helgen. När Dansbandsnytt når bandets kapellmästare Erik Lihm har han just packat färdigt för att ge sig av mot Trollhättan.

– Det ska bli superroligt, för det är några månader sedan vi spelade senast med bandet.

Ja hur känns det när det är några månader sedan sist? Sitter allt i ryggmärgen eller?

– Det mesta gör väl det, inte minst när det gäller musiken och tekniken. Men när vi kör konsert så har vi med Ragnar Dahlberg som konferencier, så då är det Ragnar och jag och Christer som sköter snacket. Så vi måste kolla igenom lite innan vad vi ska säga så det blir bra. (Skratt)

Är det, trots att du och ni alla är så oerhört rutinerade, så att det kan kännas lite nervöst?

– Ja lite grann känns det väl alltid. Men det som är allra mest pirrigt är när man ska åka iväg och man behöver vara säker på att man har med sig precis allt. Och för min del gäller det att se till att jag har med instrumenten, alla kablar, och allt annat också. Man får ju inte missa nåt. 

Under fredagen är det spelning i Trollhättan, under lördagen i Vara och så på söndag avslutas tredagarsturné i Kristianstad. Och det är många, inte minst på sociala medier, som beskriver en stor längtan efter att återigen få se och höra Vikingarna på scen.

Röda Korset

– Ja, det känns tacksamt att ge sig ut och spela, för publiken har tydligen inte glömt bort oss. (Skratt)

Vad tänker du kring att det här inte är slutpunkten för Vikingarna utan att det har tillkommit en del spelningar även nästa år?

– Ja det är ju jättekul! Så är det verkligen.

Läs mer: Ändrade planer för Vikingarna: Då tar epoken slut.

/NIKLAS LINDH, REPORTER