Hoppa till innehåll

Tidningen Får Jag Lov är såld: ”De ska satsa mer på schlager”

Får Jag Lov har fått ny ägare. Avbild av de senaste framsidorna av tidningen.

Det står nu klart att tidningen Får Jag Lov har fått nya ägare. Det bekräftar den tidigare ägaren Hasse Haraldsson för Dansbandsnytt.

Diskussionerna med en ny köpare ska ha pågått en längre period. Enligt uppgifter till Dansbandsnytt tog det tid innan en ny köpare undertecknade avtalet, men förra veckan blev affären klar berättar Hasse Haraldsson för Dansbandsnytt:

– Ja det är klart nu. Förra veckan blev affären verklighet.

Vem eller vilka är köparna?

– Jag har inte namnen här och jag sitter lite upptagen nu så jag har inte möjlighet att kolla upp det.

När Dansbandsnytt kontrollerar saken hos Bolagsverket så finns det inga uppgifter om nya ägare till tidningen men det finns ett pågående ärende som är registrerat den 20 maj och som ännu inte är avslutat och därmed inte heller offentligt för allmänheten.

Dansbandsnytt har sökt tidningens chefredaktör Thomas Deutgen, som i ett mail hälsar att han sitter upptagen i möten genom sitt politiska uppdrag. Enligt Hasse Haraldsson är planen att Thomas Deutgen ska fortsätta som chefredaktör för tidningen.

Röda Korset

Frågan är dock vad Hasse Haraldsson tror att ägarbytet kan innebära för tidningen Får Jag Lov framöver?

– Jag vet inte… Det blir väl lite mer kopplat till melodifestival och sånt.

Är din bild att tidningen Får Jag Lov blir kvar som varumärke eller att det är någon förändring på gång där?

– Jag utgår från att den ska finnas kvar.

Dansbandsnytt fortsätter att följa ägarbytet och vilka konsekvenser det kan innebära för tidningen.

/NIKLAS LINDH, REPORTER