Hoppa till innehåll

Parets kamp för krigsdrabbade i Ukraina – snart avgår ännu en hjälpsändning

Anki Tangen och Peter Larsson förbereder nu för ännu en hjälpsändning till det krigsdrabbade Ukraina. Foto: Privat (med tillstånd från tidningen Dalabygden)

Efter helgen lämnar den tredje transporten Larz-Kristerz hemort Älvdalen med förnödenheter till krigsdrabbade i Ukraina. Det är tack vare ett mycket starkt engagemang från paret Anki Tangen och Peter Larsson, samt en mängd generösa givare, som stödet kan fortsätta.

För tidningen Dalabygden berättar Anki om insamlingen: 

– Nästa lass går den 14 augusti om vi lyckas få transporter då. Vi har insamlingsplatser på flera platser i Dalarna och en i Karlstad. Jag och Peter åker sedan runt och hämtar upp saker och kör till våra två lager i Älvdalen och Bonäs (utanför Mora), för att sedan packa transporterna till Ukraina, berättar Anki som är initiativtagare till insamlingen.

Sedan oktober ifjol har paret kunnat skicka fem lastbilar med förnödenheter till Ukraina, och de har själva varit med till Ukraina två gånger.

Peter Larsson själv är just nu, tillsammans med resten av Larz-Kristerz, inne på sluttampen av en hektiska sommarturné. Det är endast tre spelningar som återstår – i Borgholm under onsdagskvällen, en privat spelning i Essunga på fredag och så sommarens finalspelning i Nya Utängens loge i Tanumshede på lördag.

Direkt därefter bär det av hem till Älvdalen, och för Peters del ett fortsatt arbete, men till förmån för krigsdrabbade i Ukraina.

Läs gärna hela tidningen Dalabygdens artikel om Ankis och Peters kamp, om en mängd människor på olika orter som hjälper till, om vad pengarna och förnödenheterna används till – och också hur allt började.

/Redaktionen