Hoppa till innehåll

Nu är Jannez orkesterbuss såld – så slutade auktionen

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 2 min read
Jan Oscarsson berättar att orkesterbussen nu är såld. Foto: Lazsjö Bygdegård/Klaravik

Auktionen av Jannez orkesterbuss har nu avslutats och det är med blandade känslor som Jan Oscarsson snart ska lämna ifrån sig nycklarna till bussen. ”Det kommer att kännas när de drar iväg med bussen och man kanske inte får se den mer.”

Det var i början av september månad som Jannez gjorde sin absolut sista spelning, i Aspåsnäset, efter hela 47 år. Och nu har också den välkända gula orkesterbussen sålts, av auktionsfirman Klaravik. Bussen som är av årsmodell 2004 har gått 108 000 mil.

Slutpriset när auktionen var avslutad landade på 216 000 kronor efter en tids budgivning.

– Ja nu är den såld. Även om affären ännu inte är genomförd formellt så är bussen såld.

Är det en annan orkester som köper bussen?

– Vi har faktiskt ingen aning för vi får inte reda på vem det är förrän bussen är betald till auktionsfirman. Och därefter får köparen kontaktuppgifter till oss och när de har hämtat och åkt iväg med bussen så får vi betalt av Klaravik. Så vi vet inte just nu.

Är ni nöjda med resultatet av auktionen?

Röda Korset

– Nja man ville väl ha haft lite mer, helt klart. Men marknaden är ju som den är. För ändamålet är ju bussen värd mer, så om det är en orkester som ska ha den så har de gjort en bra affär. För det är en bra buss!

Hur upplever du det här rent känslomässigt att bussen är såld?

– Jaae…alltså det kommer ju att kännas när de åker iväg med bussen och man kanske inte får se den något mer. Då känns det nog konstigt. Men jag var faktiskt ute och åkte lite med den förrförra helgen när jag fixade med lite ljud i Strömsund åt ett countryband. Så då fick jag åka lite med den, och det kändes ganska ”normalt”. (Skratt)

LÄS MER: Personlig intervju med Jan Oscarsson inför de sista spelningarna med Jannez.

/NIKLAS LINDH, REPORTER