Hoppa till innehåll

TV: Holidays om publiken i Norrland: ”De applåderar efter låtarna”

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 3 min read
Bandet Holidays med medlemmarna Kenneth Marins, Mattias Sjöstenius, Michael Andersson och Hans Jönsson. Foto: Kurt Sundin

När bandet Holidays gjorde en Norrlandsturné med fem olika spelningar tidigare i november, så blev det gott om både publik och aha-upplevelser.

– Det är mycket folk och härlig stämning. Och publiken applåderar efter varenda låt nästan. Det är vi inte vana vid, säger Michael Andersson och skrattar.

Jaså är det inte alltid så?

– Nej. Det är det inte. Nu har vi fått så mycket applåder att vi klarar oss under ett par år. (Skratt)

Det har varit en hektisk höst för bandet Holidays med mängder av spelningar. Deltidsbandet kommer i år att kunna räkna in närmare 120 spelningar…. Härom veckan gjorde bandet en Norrlandsturné och Dansbandsnytts samarbetspartner Kurt Sundin träffade bandet för en tv-intervju.

När ni kommer hit upp till Norrland så säger många att det ska vara fart och fläkt. Anpassar ni er repertoar på något sätt efter det?

– Ja det gör vi. Vi kör lite snabbare låtar här uppe. Vi kör så fingrarna blör…  

Det blev fem spelningar under Norrlandsturnén för Holidays: På Gnistan i Örnsköldsvik, Ramvik, Kusmark, Ersboda och Häreborg i Indal.

Anpassar bandet efter gagerna

Holidays har precis som många andra dansband försökt att anpassa sina kostnader efter tuffare ekonomiska omständigheter i omvärlden. Så när en av bandmedlemmarna valde att kliva av på grund av ändrade arbetsuppgifter på hemmaplan, så bestämde sig övriga fyra bandmedlemmar för att inte ersätta sin kollega.

Röda Korset

– Precis, vi har gått ner på fyra i bandet, så det är jag som spelar klaviatur när jag inte sjunger. Det är ju så, för att man ska ha möjlighet att åka ut och spela och med tanke på de gager som vi får, så täcker det inte för fem personer, säger Mattias Sjöstenius.

Då ni har haft så många spelningar i år – har ni funderat på att gå upp och bli ett heltidsband?

– Nej. Vi har ju allesammans arbeten och det här är en bisyssla, även om det har tagit över lite det här året. Vi sa att när det här året är slut så landar vi på mellan 115 och 120 spelningar och det är jättemycket för att vara ett deltidsband, konstaterar Mattias.

– Men nästa år ska vi dra ner lite, fyller Michael Andersson i, och får medhåll av Mattias.

– Ja jag har fått fast anställning hemma så jag kommer att spela mindre än tidigare, men det blir inte en stor minskning även om det kommer att märkas.

Kurt Sundins tv-inslag från dansen i Ersboda Folkets Hus kan du se här.

/KURT SUNDIN, REPORTER