Hoppa till innehåll

Första dansen i folkparken på tiotals år – Donnez ska ge dansfeber i bygden

Stewe Olsson har bokat in Donnez för dans i parken. Foto: Privat/Kurt Sundin

Det var längesedan det senast anordnades dans i folkparken, men nu ska det ske igen. Och det handlar om en rejäl satsning som kan locka stor publik. ”Läget är helt rätt nu”, säger initiativtagaren som redan har bokat in ännu ett dansarrangemang.

Det är i Eda Folkets Park i Värmland som det ska ske. Med ett av Sveriges populäraste dansband, och det geografiska läget mindre än en kilometer från den norska gränsen, så räknar arrangören med en dansfest som ska locka mängder av besökare från både Sverige och Norge.

– Det här kan bli riktigt bra, säger initiativtagaren Stewe Olsson.

Det är en anrik park som nu börjar med dans till dansband igen. Tidigare har orkestrar som Thorleifs, Streaplers och Vikingarna spelat här.

– Ja under 1980-talet var det ett par tusen personer här när ”I afton dans” sändes i Sveriges Radio och Vikingarna stod på scenen, berättar Stewe. Han har själv ett stort engagemang och intresse för dans till dansbandsmusik. I vintras var det han som kom med idén att för första gången på många år anordna dans i Folkets Hus i kommunen. Martinez spelade upp till dans och det blev en lyckad tillställning som gick ihop ekonomiskt.

Fler danser väntar i folkparken

Nu är det alltså Donnez som kommer till Eda, söndagen den 2 juni, och då är det alltså folkparken som är platsen för en historisk danskväll för första gången på tiotals år.

– Jag tror att det kommer att bli en massa folk. Det här ska bli en riktigt fin dansfest i folkparken!

Röda Korset

Om det här går bra – blir det fler danser i folkparken då?

– Ja vi vill ha Black Jack till Eda och det är i princip klart att de kommer och spelar i parken den 15 september. Och det ska säkert kunna bli nån dans i parken dessförinnan också.

Hur känns det i hjärtat att kunna anordna danser i folkparken igen?

– Ja men det känns ju jättebra! Och det är ju också roligt att de som bor i trakterna runtomkring inte ska behöva åka så långt för att gå på dans till riktigt stora orkestrar.

Dansen med Donnez anordnas i Eda Folkets Park söndagen den 2 juni klockan 17 till 21.

/NIKLAS LINDH, REPORTER