Hoppa till innehåll

Folkparken satsar offensivt efter dansrekordet

Carina Larsson, ansvarig för dansarrangemangen inom vackert belägna Arboga Folkets Park. Foto: Arboga Folkets Park/Niklas Lindh

Det har varit tuffa tider för hela folkparks-Sverige under pandemin och inte minst tiden därefter. Konsekvenserna av inflationen har blivit tydliga både för dansarrangörer, dansband och danspubliken. Men i Arboga har folkparken haft ett relativt bra dansår så här långt, inte minst när Blender spelade och det slogs dansrekord.

– För två år sedan funderade vi om vi skulle driva parken vidare, men när man är dansare själv så då kände vi att – vi kör!

Det säger Carina Larsson, ansvarig för dansarrangemangen inom Arboga Folkets Park.

– Vi kör ganska hårt i Arboga, och bokar välkända band som Streaplers, Casanovas och Donnez. Vi är på uppgång.

Folkparken anordnar så kallad Trivseldans en eftermiddag varannan vecka, och så kvällsdanser, också det var fjortonde dag.

– Vi försöker hitta en bredd, inte minst när det gäller kvällsdanserna, att det ska passa alla smaker och stilar. Det har varit lyckat, och folk kommer till oss. När Blender spelade i början av året kom 350 personer. Det är publikrekord för oss efter pandemin.

Därifrån kommer danspubliken

I allmänhet kommer mellan 100 och 300 personer till kvällsdanserna i Arboga, och till eftermiddagsdanserna kommer mellan 150 och 190 personer. Dansarna kommer i allmänhet från Örebro, Västerås, Eskilstuna, Katrineholm och så förstås från Arboga och Köping.

– Jag älskar själv att dansa. Jag har dansat jättelänge och det är en så härlig motion och man träffar trevligt folk. 

Hur tror du att situationen är för folkparken i Arboga om ett par år?

– Förhoppningsvis håller vi på fortfarande och har en bra tillströmning av dansande och att vi är omtalade. På Guldklavengalan utsågs ju Brunnsparken i grannkommunen Örebro till Årets arrangör. Så nu har jag sagt att år 2025 ska vi ta priset….(skratt)

Här hittar du höstens dansprogram i Arboga, från den 1 september och framåt.

/Niklas Lindh, reporter