Hoppa till innehåll

Efter två utsålda danskvällar – så fortsätter satsningen i Stockholm

Det blev slutsålt och fullsatt båda gångerna som det anordnades dans i Haninge. Foto: Christer Blum

Nu står det klart hur satsningen på dans till dansband fortsätter i Haninge efter idén från tre dansentusiaster, som kommunen nappade på. För med två utsålda succékvällar så var det självklart att det skulle bli en fortsättning.

Den första danskvällen i Haninge Kulturhus anordnades i februari i år till Allstars. Intresset var så stort att varenda biljett var slutsåld redan innan danskvällen började. Och även vid den efterföljande danstillställningen, i maj månad, så blev det helt utsålt.

– Jag såg ren hundraprocentig glädje under hela kvällen, sa Per-Håkan ”Pelle” Helén som är kapellmästare i PH:s som spelade under den dansen.

– Det är också otroligt roligt att fler har börjat komma ut på dans jämfört med i höstas. Vi ser en stegring här och det är förbaskat roligt.

Röda Korset

Glädjen delade Per-Håkan med både Haninge kommun och de tre dansentusiasterna Britt-Marie Laine, Tommi Kivelä och Tariq Qadir som från början väckte idén. Och nu står det klart hur danserna i kulturhuset i Haninge kommer att fortsätta under hösten.

Den 5 oktober blir det dans till Highlights och den 30 november kommer Callinaz till kulturhuset. Danssatsningen i Haninge verkar ha kommit för att stanna.

/NIKLAS LINDH, REPORTER