Hoppa till innehåll

Två kvällars riktig dansfest – Sveriges kanske roligaste midsommarfirande

Populära orkestrarna Kjellez och Bob Stevens firade midsommar i Kärrasand tillsammans med mängder av besökare. Foto: Linda Westerlund/pressbilder

Det blev en riktig midsommarsuccé när några av Sveriges mest populära dansband förra året spelade på Kärrasand, både på midsommaraftonen och midsommardagen. Nu upprepas succén när Kjellez och Bob Stevens återigen spelar nonstop i Kärrasand. ”Wow, vilket underbart midsommarfirande vi ska ha tillsammans med alla dansgäster”, säger en av musikerna.

(Artikeln är producerat genom ett kommersiellt samarbete) 

Kärrasands camping, i Urshult i Tingsryds kommun, är en oerhört populär plats att besöka året runt. Men i synnerhet sommartid och framför allt under det populära midsommarfirandet med danser på dansbanan nära den vackra sjön Åsnen.

I år kommer populära Kjellez och Bob Stevens tillbaka till Kärrasand för att fira midsommar med härlig dansbandsmusik, både på midsommaraftonen och midsommardagen. Det är något av en höjdpunkt på hela året, säger Peter Malmqvist i Kjellez.

– Ja hela campingen är full av dansare. Det var nästan fullbokat här i januari/februari, så det kommer att bli en helt fantastisk upplevelse, med massor av dans och dansbandsmusik. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira under midsommarhelgen.

Publiksuccén från ifjol kommer att upprepas även den här midsommarhelgen. Foto: Linda Westerlund
Midsommarkvällar med dans i oerhört vacker miljö. Foto: Linda Westerlund

Här kan du fixa boende i midsommar

Och även om det är svårt att få boende på själva campingen under midsommarhelgen så finns det ändå alla möjligheter att kunna vara med på midsommarfirandet i Kärrasand. 

– Då kan man kontakta turistbyrån i Tingsryd så kan de tipsa om flera olika alternativ. Vi har pratat med dem flera gånger och de hälsar att de gärna ställer upp och hjälper till med att ge goda råd om olika campingar i närheten och även tips på andra typer av boenden.

Kontaktuppgifter till turistbyrån hittar du om du klickar på den här länken.

Dubbelt upp med dubbla band

Det blir alltså dubbla danskvällar under midsommaren i Kärrasand, med Kjellez och Bob Stevens som turas om att spela under båda kvällarna. 

– Vi har starka band mellan våra band, säger Peter och skrattar. Vi är väldigt integrerade i varandra, inte minst för att vår nya medlem Mats Olsson har spelat under 35 år i Bob Stevens. Och vi har lite av en familjerelation mellan banden. Vi matchar varandra otroligt bra, och det märks nog inte minst på scenen i form av extra mycket bus och spelglädje.

Röda Korset

Det är något som sångaren och kapellmästaren i Bob Stevens, Christoffer Bengtsson, håller med om.

– Det här ska bli helt underbart! Det är fantastiskt goa vänner och kollegor, och två dagar med dem och alla härliga dansgäster kommer att bli så fantastiskt roligt! Och det ska bli extra kul att få spela tillsammans med min gamla spelkompis Mats Olsson igen! Alla i Kjellez är fantastiska så det här längtar vi efter!

Här finns mer information om midsommarfirandet i Kärrasand.

Campingliv med dansare och dansband

Christoffer har nu meddelat att han ska lämna dansbandsscenerna efter den här sommaren, för att jobba inom en helt annan bransch. Det gör att det finns extra starka skäl till att passa på, för att se och höra Bob Stevens med Christoffer, och så Kjellez förstås!

Christoffer – hur var det förra midsommaren när ni spelade tillsammans med Kjellez i Kärrasand?

– Vi hade ett sånt härligt samarbete så det kändes som att en danskväll passerade på fem minuter. Det gick så otroligt snabbt så man ville ju bara fortsätta och spela. Det gör det ju extra bra att vi får lira ihop under två danskvällar i år.

Hur är egentligen midsommarfirandet i Kärrasand?

– Det är otroligt roligt! Det är väldigt mycket folk, två band som bjuder på sig lite extra, och så får vi träffa dansarna på campingen under helgen också. Det kommer att bli en riktig toppenmidsommar!

Danserna inleds klockan 20.00 båda kvällarna och pågår fram till midnatt.

Danskvällarna pågår ända till midnatt. Foto: Linda Westerlund