Hoppa till innehåll

TV: Snöslask, turnéer och dubbla träningspass – så inleddes deras 16 Weeks Of Hell

Erica hyllar sina träningskompisar i "dansbandsgänget". Uppe från vänster: Erica Sjöström, Johan Eriksson, Ann-Cathrine Friberg och grundaren av 16 Weeks Of Hell Tony Andersson. Nere från vänster: Niklas Lindh, Josefin Niemi, Roger Sellin och Peter Malmqvist.

Snacka om rivstart på många plan, när de sju profilerna från ”dansbandsgänget” inledde sina 16 Weeks Of Hell. Och de första två dagarna bjöd på flera olika utmaningar.

Det var på torsdagen som det var dags för den första av de 112 träningsdagarna. För Peter Malmqvist från Hörby så innebar de första dagarna, förutom fyra träningspass, också förberedelser för en turné med dansbandet Kjellez. För nu krävdes oerhörd planering, inte minst när det gäller tillagning och nedpackning av tillräckligt många matlådor, enligt de strikta instruktionerna i programmet.

– Ett riktigt eldprov kan jag säga, men också spännande. Jag hamnar rätt ut i hetluften med träning på distans under sex dagars turnerande.

TV: Här nedanför kan du se ett tv-inslag från de första två dagarna:

Även Johan Eriksson, låtskrivare från Malungsfors och välkänd konferencier under Dansbandsveckan i Malung, har en tuff start. Och även en utmanande fortsättning. Under sina 112 dagar har han nämligen drygt 80 spelningar, till stor del tillsammans med sitt band Partypolarna i samband med after ski i Sälen. Bara under fredagen hade Johan spelning på Högfjällshotellet och senare på kvällen och natten spelning på bröllop.

– Det ska fungera med bra planering, säger Johan som har förberett med hela 40 matlådor med rätt typ av kost utifrån instruktionerna. 

Varje vecka kommer ni att kunna följa dansbandsgängets tuffa hälsoresa mot målgången den 5 juni, och mot den toppform som förhoppningsvis väntar efter 112 timmar powerwalk, 84 gympass a´  90 minuter styck samt mycket hälsosam och strikt kost.

– Det känns fantastiskt och väldigt roligt att få göra den här hälsoresan tillsammans i det här gänget, konstaterar både Erica Sjöström och Josefin Niemi. De påpekar särskilt att peppandet i gängets digitala omklädningsrum, alltså en sluten Facebookgrupp, betyder otroligt mycket för att motivera sig det där lilla extra.