Hoppa till innehåll

TV-nostalgi: Flamingokvintetten på logdans i Täfteå

Flamingokvintetten på en spelning i Täfteå Loge sommaren 2015. Foto: Kurt Sundin

Sommaren 2015 var intensiv för Flamingokvintetten, med många spelningar runt om i landet. En av dem var i Täfteå Loge utanför Umeå under juli månad. Kurt Sundin passade på att prata med både bandmedlemmarna, publiken och att spela in flera klassiska låtar med bandet. Det blev ett tv-inslag under rubriken ”På dans med Kurt”, som vi nu kan se tillbaka på och minnas.

Intervjun med Flamingokvintetten berörde både gamla tider och förhoppningar om framtiden. Vid det här laget hade också Ulf Georgsson spelat trummor i bandet i under ungefär två års tid – Ulf som avled i slutet av mars månad efter en kort tids sjukdom.

I intervjun konstaterades också att Hasse Carlsson och Dennis Janebrink bara några dagar tidigare hade fått ta emot en guldklav vid Guldklavengalan i Malung 2015. Det var en av många Guldklavar som kom Flamingokvintetten till del genom åren. Vid det här tillfället fick Hasse och Dennis ta emot ”juryns specialpris”.

Tack vare att Dansbandsnytt och Kurt Sundin är samarbetspartners så har vi nu möjlighet att blicka tillbaka och minnas hur det såg ut och lät då. Så följ med på en nostalgisk tur tillbaka till sommaren 2015, med logdans till legendariska Flamingokvintetten.

Du startar filmen genom att klicka i rutan här nedanför.