Hoppa till innehåll

TV: Här är byn där motionsdanser är en riktig hit

Mickes är flitiga musiker i Vännäsby. Foto: Kurt Sundin

Idylliskt belägen, alldeles invid Umeälven, ligger den populära Festplatsen i Vännäsby – en tätort med mindre än 2000 invånare. Och engagemanget i byn för festplatsen är enormt. Hela 400 personer är engagerade i föreningen som driver verksamheten. Det går som en dans – särskilt varannan söndag.

När Dansbandsnytts medarbetare Kurt Sundin besökte Festplatsen i Vännäsby i början av sommaren, stod de lokala musikerna i ”Mickes” för dansmusiken – som så många gånger förr. 

– Vi har upptäckt att det är fler dansare ute, och nya dansare som vi inte har sett förut. Så det är ju jättepositivt, säger Christer Jonsson, och får medhåll av musikerkollegan Michael Björk:

– Ja vi träffade en karl som var ute och dansade och han var så jädra glad att pandemin var över så han kunde komma ut och dansa igen. Han hade kört 16 mil. Och jag tycker att det kommer bara mer och mer folk.

Hela Kurts tv-reportage under rubriken ”På dans med Kurt” kan ni se här.

Under söndagen (den 20 augusti) är det dags för Mickes att spela på Festplatsen i Vännäsby igen. Här är dansprogrammet för resten av året:

20/8: Mickes

3/9: Strike

17/9: Glads

1/10: Jive

15/10: Finezze

29/10: Mickes

12/11: Ola & Jag

26/11: Thor Görans

10/12: Inte fastställt ännu

26/12: Mickes