Hoppa till innehåll

Traditionsrika Gropafesten bjuder på Larz Kristerz och Donnez

Gropafesten satsar på de stora dansbanden. Foto: Gropafestens Facebooksida/pressbilder

Gropafesten i Gropen utanför Fjugesta är en årlig tradition sedan 1931. Kommande helg är det dags för årets upplaga, där Larz Kristerz bjuder upp till dans på fredagskvällen och där Donnez tar hand om lördagsdansen.

– Jag är laddad, säger Martin Nilsson, ordförande i arrangerande Gropens IF, till Sydnärkenytt.

Första helgen i augusti, sedan 1931, har Gropafesten arrangerats. Sedan slutet av 1970-talet är det Gropens IF som står för arrangörsskapet.

I år har man laddat upp med att kunna erbjuda dans till två av Sveriges mest populära dansband. Arrangören räknar med att det ska komma mycket folk.

På fredagskvällen är det Larz Kristerz som bjuder upp till dans och på lördagen är det Donnez tur att kliva upp på scenen vid dansbanan.

Förutom dans blir det försäljning av mat och dryck, pilkastning, chokladhjul och olika lotterier. Entrébiljetten löser man på plats.

För arrangerande Gropens IF är Gropafesten viktig.

– Mycket! Det är en stark tradition av glädje, gemenskap och underhållning som vi bär vidare. Jag personligen som ordförande anser att Gropafesten är Sverigeledande när det gäller dessa tre aspekter. Sedan bygger också föreningens ekonomi på det positiva resultatet för festen, säger Martin Nilsson till Sydnärkenytt.

/Anders Norin, reporter