Hoppa till innehåll

Tom Käldström har slutat i Matz Bladhs: ”Inget drama bakom”

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 2 min read
Matz Bladhs med Tom Käldström näst längst till vänster i bild. Pressfoto

Efter mindre än två år slutar Tom Käldström i dansbandet Matz Bladhs. Det handlar inte om något drama, men jag vill inte säga något mer om det i nuläget”, är Tom Käldströms kommentar när Dansbandsnytt ringer upp.

Tom Käldström är mest känd som medlem i det finlandssvenska bandet Tommys där han började redan år 1993, och var sångare i bandet i två decennier ända det lades ner år 2021. Då värvades Tom Käldström till Matz Bladhs och har spelat där fram till helt nyligen.

Under tisdagen meddelade dock bandet på sin Facebooksida att Tom har slutat i Matz Bladhs.

– Tom har av privata skäl valt att lämna orkestern. Detta tycker vi naturligtvis är väldigt tråkigt men respekterar Toms val och har full förståelse för detta, skriver Matz Bladhs.

Tom Käldström själv vill i nuläget inte säga vad som ligger bakom att han slutar i bandet. Men att de långa resorna från Finland, där Tom bor, skulle vara en faktor är bara delvis sant, enligt Tom.

– Jag var ju ganska införstådd med det och jag har ju alltid spelat och rest mycket. Det är nog bara en del av saken, men det får räcka med det som bandet skrev på Facebook så länge, säger Tom.

Men hur mår du efter det här?

– Nja det är ju alltid tudelat. Det är ju goda vänner och jag tycker ju om att spela och stå på scenen, men ibland kommer man till vägskäl.

Kan du säga något om hur planerna ser ut framåt?

– Jag har ju hela tiden jobbat som lärare och så jobbar jag i studio så det har funnits att göra hela tiden.

Enligt Matz Bladhs kommer tidigare medlemmen Håkan Nordling att vara med i bandet merparten av spelningarna framöver.

/NIKLAS LINDH, REPORTER

Läs mer: Sommardans med Matz Bladhs på Lilltorpet i Falun.