Hoppa till innehåll

Thomas Deutgens båda bolag försatta i konkurs

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 2 min read
Thomas Deutgen fortsätter som chefredaktör för Får Jag Lov. Foto: Cecilia Jägenmark

Dansbandsexperten och nöjesarrangören Thomas Deutgens båda bolag – Thomas Deutgen AB och Bryggfesten i Karlshamn AB – har försatts i konkurs. Båda bolagen hade miljonskulder.

För ett par veckor sedan kunde Dansbandsnytt berätta att Thomas Deutgen väljer att ”skära ner på dansband” för att istället jobba politiskt inom Moderaterna i Region Blekinge. 

Han skulle dock under hösten vara ute på turné tillsammans med konceptet Dansband Deluxe, med bland andra Sten Nilsson. Den turnén har nu ställts in och det officiella skälet är enligt Sten & Stanleys Facebooksida att Thomas Deutgen är sjukskriven.

Det var i torsdags i förra veckan som bolagen försattes i konkurs. Det större bolaget – Thomas Deutgen AB – hade enligt bokslutet för 2022 då skulder på drygt 2 miljoner kronor, men omsättningen hade ökat kraftigt jämfört med de fyra åren dessförinnan, till nära tio miljoner kronor.

Under sommaren har flera medier rapporterat om att Lasse Stefanz, som i många år har haft ett nära samarbete med Thomas Deutgen som arrangör, ska ha haft svårt att få betalning av Deutgen för sina spelningar. Enligt tidningen Sydöstran handlade det om skulder på omkring en miljon kronor till bandet.

Röda Korset

Det är oklart hur Lasse Stefanz och andra tidigare samarbetspartners kommer att påverkas av konkurserna. Enligt källor som Dansbandsnytt har varit i kontakt med under måndagen så är en betydande del av skulderna kopplade till samarbetet med Lasse Stefanz.

Dansbandsnytt har sökt Thomas Deutgen för en intervju, dock utan framgång. 

/NIKLAS LINDH, REPORTER