Hoppa till innehåll

Superlördagen i Malung – så satsar Dansbandsveckan på finaldagen

Nu avslöjas de nominerade.... Foto: Niklas Lindh

Det är ett oerhört starkt startfält som på lördagen avslutar årets dansbandsvecka i Malung. Både i Grönlandsparken på dagen och i Orrskogens folkpark på kvällen lär det bli folkfest med flera av Sveriges största dansband.

Årets dansbandsvecka har under flera dagar haft utmaningar med regn och rusk, och det är sannolikt ett viktigt skäl till varför antalet besök har varit färre i år. Totalt sett under de sex första danskvällarna har arrangörerna kunnat räkna in 26 851 besök i folkparken. Det är en minskning med 3373 besök jämfört med de sex första danskvällarna ifjol. 

Det stora publiktappet noterar arrangörerna för måndagen och onsdagen. Under fredagen var det dock något fler besök jämfört med motsvarande dag år 2022.

Starkt artistuppbåd

Under lördagen är det ett oerhört starkt startfält i folkparken. Av de 12 dansbanden spelar Fernandoz, som fick pris som årets dansband samt för årets album vid söndagens guldklavengala.

Dessutom spelar Donnez, Blender, Sannex och Grönwalls. 

I Grönlandsparken kommer det också att bli en imponerande artistparad där de största dansbanden avlöser varandra på scenen.

Det som ytterligare talar för en god publiktillströmning under lördagen är att väderprognosen är tämligen gynnsam och utlovar mestadels uppehållsväder.

/Niklas Lindh, reporter