Hoppa till innehåll

Snart dags för ”nya” Gävlemaran på dansgolvet från SM

Leif Wibron laddar för dansfesten nästa månad. Blender och Allstars är två av dansbanden som återvänder även till Gävlemaran i vår. Foto: Privat/Emil Särnehed –SarnehedPhoto

Betalt samarbete: Efter 15 år på Estraden (Folkparken) i Gävle kommer den populära Gävlemaran att flyttas till ett nytt ställe. Och både ett dansgolv i mästarklass och fantastiska lokaler bäddar för ännu en succéhelg i dansens tecken.

Eftersom Estraden ska rivas för att göra plats åt bostäder, så är nya friska tag som gäller för Gävlemaran. Och platsen, deär det bjuds in till en riktigt härlig dansfest, är Gavlehovshallen som byggdes år 2018 och som endast ligger ett stenkast från Estraden. 

Gavlehovshallen är en multiarena som används för innebandy, men även för musikevenemang. Som exempel har Eva Dahlgren, Hooya och andra artister uppträtt där, och SM i Bugg och Rock’n’roll anordnades här för några år sedan. 

– Vi kommer att lägga ut samma trägolv som det var på SM, berättar Leif Wibron som är en av de som håller i detta fantastiska evenemang.

Här är banden som spelar

Den 12-14 april kommer åtta av Sveriges elit bland dansband att spela 16 timmars dansmusik! 

AllStars, Excess, Perikles, Blender, Casanovas, XPlays, Callinaz och Date är banden som spelar på den första ”nya” Gävlemaran!

– Vi kommer att se till att det blir en bra ersättning till Estraden, så det är bara att boka boende och biljetter och komma till Gävle den 12-14 april, säger Leif, och fortsätter; 

– Väldigt många har köpt biljetter och fixat boende redan, så det ser väldigt bra ut.

Det kommer även att bjudas på en och annan gästartist under kvällarna, men det är än så länge hemligt vilka det blir. 

Så missa inte en av vårens höjdarhelger: Gävlemaran våren 2024, den 12-14 april.