Hoppa till innehåll

Satsningen på dansbandsstjärnor – ett kommunalt initiativ

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 3 min read
Paul Sahlin, Kjetil Granli och Erica Sjöström på samma scen. Pressbilder

Snart möts tre av dansbandshistoriens stora artister på samma scen – och initiativet kommer från Streaplersprofilens hemkommun. Det blir en kombination av artister som aldrig tidigare har delat scen tillsammans. Dansbandsnytt har pratat med alla tre om det som väntar.

Det handlar om en konsertkväll som går under namnet: ”Kjetil med vänner: Från dansband till schlager – musik och historier”. Och de som medverkar är förutom Kjetil Granli själv även Erica Sjöström och Paul ”Paljett” Sahlin. 

Konserten kommer att anordnas i Kjetils hemkommun Lilla Edet, drygt fem mil norr om Göteborg. Och platsen blir Lilla Edets kulturhus. Det är dessutom kommunen som har tagit initiativ till satsningen, berättar Kjetil.

– Ja och det här är egentligen en förlängning av allsångskvällar som har anordnats i Strömsparken här i Lilla Edet under två somrar. Då har både Paul och Erica varit med, och jag har varit med två gånger. Då tyckte arrangören, som är kommunen, att vi borde göra något roligt även nu under våren. Jag tyckte att det var en så trevlig idé att jag tackade Ja direkt.

Vad kommer att hända under den här kvällen?

– Man får ju vara med om den här magin som uppstår när allt är live. Vi har ett liveband med och det kommer att bli fantastiskt när vi har så bra artister med som Erica Sjöström och Paul Sahlin. De har en sån historia med starka låtar och hits, så det kan inte bli annat än bra.

Det handlar inte om någon större konsertturnésatsning, utan Kjetil Granli konstaterar att Streaplers är ”starkast tillsammans”. Men då hembygden pockade på uppmärksamheten så kunde han inte säga nej. Och Streaplers gitarrist Maxi Jäskelid som också ursprungligen kommer från Lilla Edet, blir även han med i livebandet under konserten.

Guenerina en självklarhet

Paul Sahlin ser med stor glädje fram emot kvällen, och konstaterar att han kommer att kunna bidra med låtar från ”Paul Paljett-tiden”. 

– Ja så blir det. Så Guenerina måste man ju sjunga. Den har jag sjungit tusentals gånger genom åren. (Skratt)

Paul och Erica har tidigare samarbetat. De var båda med under Dansband Deluxe-turnén härom året, liksom Göran Lindberg, Tony Ljungström och Monia Sjöström. 

Röda Korset

Att en kommun nu tar initiativet till en konsertkväll i dansbandens tecken, är något som Paul Sahlin hyllar.

– Ja det är ju jättekul – och det är ju en trevlig grej det här med ”Kjetil med vänner”. Det är ju underbart! 

Erica: ”Härligt att få möta publiken”

Erica Sjöström ser också fram emot konsertkvällen i Lilla Edet i vår.

– Det ska bli sjukt kul. Jag längtar verkligen. Så jag ska framföra några Drifterslåtar – såna som jag vet att publiken brukar tycka om. ”Du är allting för mig” och ”Vem kan älska dig som jag” är några exempel på det.

Vad tror du kommer att göra starkast intryck på dig den här kvällen?

– Det första jag tänker på är ju mötet med publiken, för det är ju det som man brinner för när man ställer sig på scenen. Sen är det så himla roligt att musicera tillsammans, och självklart då med såna härliga personer. Det betyder mycket för mig.

Konsertkvällen anordnas den 18 april klockan 18:30.

Livebandet består av Jonas Erixson (kapellmästare/keyboards), Berti Holmgren (bas), Maxi Jäskelid (gitarr) och Kjetil Granli (trummor och historier).

/NIKLAS LINDH, REPORTER