Hoppa till innehåll

Nu kan festen börja – dansbanden samlas för Stora Folkparksdansen

Entrén till danskvällarna. Foto: Mikael Redman/Stora Folkparksdansen

Nu är det dags för en av Sveriges stora dansbandstillställningar – Stora Folkparksdansen, som arrangeras i Mariestad, på Karlsholme Folkets Park, under fredagen och lördagen. Nonstopdans på två olika banor till flera av Sveriges mest populära dansband är vad som väntar.

– Vi vill att dansbanden som spelar på Stora Folkparksdansen ska vara bland de mest populära i Sverige, kunna leverera det bästa till danspubliken, och jag tycker att vi har fått till ett bra program i år också, säger Anders Lindauer i arrangörsstaben till Dansbandsnytt.

Allstars, Wahlströms, Streaplers, Donnez, Blender, Casanovas, Matz Bladhs och Kjellez är banden som bjuder upp till dans.

– Stora Folkparksdansen ska vara en happening att komma till, ett alternativ till de stora galorna och dansbandsveckorna, säger Anders Lindauer.

Ett växande arrangemang

Sedan 2010 arrangeras Stora Folkparksdansen i Mariestad. Det är alltid den tredje helgen i augusti som gäller.

Det hela började med att Folkparkerna i Väst ville göra en stor gemensam avslutning på folkparkssäsongen. Resultatet blev Stora Folkparksdansen. Sedan starten har evenemanget växt sig till att bli en stabil och publikdragande attraktion.

Platsen för det hela är natursköna Karlsholme Folkets Park, som ligger vackert belägen intill Vänerns strand.

– Vi brukar i snitt ha 1800-1900 besökare. Många av dem är tvådagarsbesökare. Vi ligger väldigt nära max, men några till kan vi ta emot, säger Anders Lindauer.

Förblir i Mariestad

Folkparkerna i Väst är en ideell förening och välkänd arrangör i Västra Götaland. Sammanslutningen består av Folkets Park i Tidaholm, Folkets Park Karlsholme i Mariestad, Vänersborg Dalaborgsparken, Folkets Park i Falköping, Folkets Park i Skara, Folkets Park i Lidköping, Folkets Park i Munkedal, Folkets Park i Dalsjöfors, Folkets Park Valhall i Bengtsfors, Herrljunga Folkets Park och Kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand.

– Även om det är flera folkparker som samarbetar kring Stora Folkparksdansen, så har evenemanget kommit att bli kvar i Mariestad, och så kommer det nog att förbli också, säger Anders Lindauer.

Stora Folkparksdansen ser många som en perfekt avslutning på sommardansandet, och evenemanget brukar alltid dra mycket folk. Något som gör att hotell, vandrarhem och campingstugor blir fullbokade.

Här kan du läsa mer om Stora Folkparksdansen: 

http://storafolkparksdansen.se/

/Anders Norin, reporter