Hoppa till innehåll

Efter tuffa beskedet: Så stort är intresset för att bli ny sångare i Holidays

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 2 min read
Bandet Holidays med medlemmarna Kenneth Marins, Mattias Sjöstenius, Michael Andersson och Hans Jönsson. Foto: Kurt Sundin

Förra veckan meddelade Holidays Orkester att deras sångare Mattias Sjöstenius slutar i bandet. Under de senaste dagarna har Holidays kapellmästare fått ta emot flera samtal från personer som vill bli bandets nya sångare. 

Det blev sex år som leadsångare i Holidays för Mattias – och under den tiden har antalet spelningar för deltidsbandet ökat och landar i år på närmare 110 stycken. Det blev för mycket för att kunna kombinera med ett liv som närvarande förälder och så ett civilt jobb vid sidan av. Det skriver Mattias Sjöstenius själv på bandets Facebooksida:

– Jag har haft jättekul på denna lärorika resa. Nu har jag kämpat med mitt dåliga samvete tillräckligt länge och nu går det inte längre. Jag vill vara den pappa som mina tjejer förtjänar att ha och som är mer närvarande i deras intressen.

Mattias kommer att göra sin sista spelning med Holidays den 31 mars på Kristallen i Nybro. Det var där som han gjorde den allra första spelningen med bandet i januari 2018.

Sökandet är igång

Trots att det bara är några dagar sedan bandet meddelade att deras sångare ska sluta så har jakten på en ersättare börjat. Och kapellmästaren Micke Andersson har fått ta emot flera samtal från intresserade personer.

– Vi har blivit kontaktade av en fem sex personer som är intresserade av att testa, så sökandet är igång så får vi se om vi får ihop något.

Kan några av de som har hört av sig vara intressanta för er?

Röda Korset

– Ja ett par är intressanta. Man får ju testa innan man vet, och så ska man passa ihop i gänget.

Hur kände du som kapellmästare när du fick det här beskedet från Mattias?

– Ja det var ju inte kul alltså. Det är jäkligt tråkigt! Och det är svårt att få tag på en så bra sångare som Mattias. Det är fasen inte lätt. Men det är ju så att allt tar slut någon gång.

Hur många spelningar tänker du att Holidays ska ligga på under 2024 och framåt? Är 110 en lagom nivå?

– Nej det är meningen att vi ska dra ner lite grann. För nu när vi har legat på mellan 100 och 120 så är det för mycket eftersom vi har civiljobb bredvid. Så vi ska försöka att dra ner så vi ligger på ungefär 80 per år.

/NIKLAS LINDH, REPORTER