Hoppa till innehåll

Så satsar Birka Gotland på dansbandskryssningar – programmet har släppts

Fartyget M/S Birka Gotland som tas i trafik i mars månad. Foto: Gotlandsbolaget

Under tisdagen startade biljettförsäljningen på kryssningsfartyget som numera heter M/S Birka Gotland, och som huvudsakligen ska trafikera linjen Stockholm – Mariehamn. Och det nya bolaget som äger fartyget, Gotland Alandia Cruises, säger sig satsa mycket på dansbandskryssningar.

Enligt den nya hemsidan birkagotland.se blir det fem dansbandskryssningar i veckan på fartyget.

– Fem dagar i veckan blir det mogna dansband söndag till onsdag och lite mer modernt på torsdagar, skriver företaget på sin hemsida.

Dessutom – på tisdagar – blir det danskryssningar med Tony Irving med föreläsningar, Let’s Dance-quiz, överlevnadskurs i dans, roliga tävlingar och diverse olika upptåg.

Den första avgången sker onsdagen den 20 mars och då spelar Streaplers under premiärkryssningen. Därefter kommer en mängd olika dansband att spela ombord på Birka Gotland under mars och april, som Per Håkans, Micke Ahlgrens, Larz Kristerz, Titanix, Fernandoz, Casanovas, Donnez, Sounders, Callinaz, Matz Bladhs och Jive.

Röda Korset

I samband med att Birka Gotland tas i trafik så flyttar Viking Line M/S Cinderella till rutten Helsingfors – Mariehamn – Stockholm. Det har ännu inte kommit något besked om den pågående Dansbandsveckan på Cinderella kommer att leva vidare, eller om den läggs ner i och med förändringen.

Fotnot: Rederiet Gotland Alandia Cruises ägs gemensamt av Gotlandsbolaget och Viking Line som har 50 procents andel i det nya bolaget vardera.

/NIKLAS LINDH, REPORTER