Hoppa till innehåll

Så nära var det att han valde bilskroten framför Matz Bladhs

Dansbandsmusikern Mats Kärrlid tillsammans med en av programledarna för podscasten, Joakim O Agerskov. Foto: Privat

Dansbandsprofilen Mats Kärrlid hade bestämt sig – han hade slutat som dansbandsmusiker efter 30 år i branschen för att jobba med den bilskrot som han, tillsammans med sin bror, hade tagit över från deras far. Men då hände något…

Det är i det senaste avsnittet av podcasten ”Nonstop – ett samtal om dansband” som Mats Kärrlid berättar om det vägval i yrkeslivet som han hade beslutat om. Dansbandskarriären var över och nu väntade en annan yrkesbana. Men då kom ett samtal från Niclas Olén, som är kapellmästare i Matz Bladhs.

– Jag skulle lägga av. Jag tyckte att det räckte på något vis. Sen ringde Niclas och undrade om jag kände någon trummis. Han undrade hur bra jag själv var på trummor. Jag hade inte spelat trummor sedan 2002 och sa att ”det kan jag inte”, och så sa jag att jag inte var intresserad.

Men Niclas Olén framhärdade och ville att Mats skulle tänka på saken.

Röda Korset

– Sen var det faktiskt min fru som övertalade mig. Hon tyckte att jag hade lagt av för tidigt. Så det vi bestämde var att jag skulle vikariera med Matz Bladhs till de hittade rätt gubbe. Och så bara fortsatte det.

Mats Kärrlid är en av gästerna i det sjätte avsnittet av podcasten, tillsammans med Mikael Dahlgren från Voize. Podden finns att lyssna på via Spotify.

/NIKLAS LINDH, REPORTER