Hoppa till innehåll

Så kraftigt har förköpen ökat inför Dansbandsveckan i Malung

Bertil Elfström är ordförande för Dansbandsveckan i Malung. Foto: Niklas Lindh

Det står nu klart att antalet sålda förköpsbiljetter inför Dansbandsveckan i Malung har ökat kraftigt. Det handlar enligt arrangörerna om en ökning jämfört med ifjol med hela 33 procent.

I början av maj kunde Dansbandsnytt berätta att arrangörerna av Dansbandsveckan i Malung vid den tidpunkten hade slagit alla tiders rekord när det gäller sålda biljetter, både när det handlar om veckokort och för enskilda danskvällar. Och enligt de senaste siffrorna från arrangörsstaben så har försäljningen fram till den sista maj fortsatt att öka – från 7400 biljetter förra året vid samma tid, till nästan 10 000 i år.

– Det känns väldigt bra, säger Dansbandsveckans ordförande Bertil Elfström i ett pressmeddelande. Vi tror att det finns ett uppdämt behov av att gå ut och träffa andra människor och dansa. Sedan märker vi att intresset är stort för dansbandsmusik!

Samtidigt som arrangörerna rapporterar om glädjande siffror över gjorda förköp så brukar det alltid vara så att de allra flesta köper sina biljetter nu under juni och fram till Dansbandsveckan anordnas.

Röda Korset

Förra året hade Dansbandsveckan 31 879 besök på folkparken i Malung. Lars Bälter som är pressansvarig för Dansbandsveckan sa förra månaden till Dansbandsnytt att han trodde på över 40 000 besök i år.

– Vi har satt en återhållsam målbild på 40 000, eller kanske drygt 40 000 besök. Vi vet ju inte hur det utvecklar sig under de sista månaderna så det är bättre att man sätter ett försiktigt mål, så får vi bli extra glada om vi lyckas överträffa det.

/NIKLAS LINDH, REPORTER