Hoppa till innehåll

Olle Jönsson om karriären, sjukdomarna och konflikterna

Olle Jönsson tillsammans med Mats Olsson. Pressbild

I höst kommer Olle Jönssons självbiografi ut. ”Jag hoppas den blir färdig innan det är min tur att lämna in”, sa Olle Jönsson till Dansbandsnytt i samband med att han uttryckte sin sorg över Ulf Georgssons bortgång i slutet av förra månaden.

– Boken ska komma ut nu i höst i samband med bokmässan. Det är jag och Mats Olsson från Expressen som håller på med den, berättade Olle för Dansbandsnytt.

I ett pressmeddelande säger författaren Mats Olsson så här om boken:

– Jag är fascinerad av den klassresa som Olle gjort i svenskt nöjesliv. Från den dansbandskultur som folk ofta såg ned på till att plötsligt dyka upp och hyllas i både ”På spåret” och ”Så mycket bättre”.

Boken ges ut av förlaget Bokfabriken och enligt pressmeddelandet berättar Olle Jönsson i boken för första gången hela sin historia, om uppväxten, karriären, motgångarna, sjukdomarna och konflikterna.

– Jag har länge tänkt att det hade varit roligt att ge ut en bok och berätta om hela mitt liv. Och då har jag samtidigt tänkt att Mats är den som kan få mig att öppna mig. Nu blir det verklighet, säger Olle Jönsson i pressmeddelandet.

Förlaget Bokfabriken beskriver sig som ett ungt förlag som är helt fristående från de stora förlagskoncernerna. Där är Jakob Nilsson förläggare:

– Det har många gånger förbluffat mig hur stor dansbandsmusiken är i Sverige. Och än mer hur åsidosatt den alltid varit i finrum och offentlighet. Vi är mycket stolta över att få ge ut berättelsen om en av de allra mest folkkära dansbandsartisterna, Olle Jönsson. Hans historia är både berörande, fascinerande och underhållande.

/NIKLAS LINDH, REPORTER