Hoppa till innehåll

Nya diskussioner om att sälja Får Jag Lov – kan få ny ägare

Får Jag Lov har fått ny ägare. Avbild av de senaste framsidorna av tidningen.

Tidningen Får Jag Lov är återigen till salu och nu under våren förs diskussioner med en intressent. Det bekräftar tidningens ägare Hasse Haraldsson för Dansbandsnytt.

Härom året kommunicerade Får Jag Lov att affären var i princip klar – att chefredaktören Thomas Deutgen skulle köpa tidningen av ägaren Hasse Haraldsson. De planerna gick dock i stöpet och Thomas Deutgens bolag gick i konkurs i september ifjol. Han kvarstannade dock i sin roll på tidningen och blev även ansvarig utgivare när Diana Thylin slutade i höstas efter 26 år på danstidningen.

Men nu förs nya diskussioner om att sälja tidningen, som enligt ägaren har en upplaga på mellan 5000 och 6000 exemplar. Hasse Haraldsson berättar för Dansbandsnytt att affärsdiskussioner har förts med en intressent under någon månad.

– Ja vi håller på och diskuterar med en intressent här, så vi får se var det landar så småningom.

Är ni nära ett avslut i förhandlingarna eller står det still?

– Just för tillfället står det väl stilla. Jag vet inte om och i så fall när det skulle kunna bli av.

Varför vill du sälja tidningen?

– Jag är ju 74 år så jag försöker att göra mig av med det jag har för att någon gång kunna gå i pension. Jag har ju fullt upp med Ginza och jag har dessutom ett företag som bygger och renoverar hus och lägenheter.

/NIKLAS LINDH, REPORTER