Hoppa till innehåll

Nu inleds Dansbandsveckan på Cinderella – snart väntas besked om framtiden

M/S Cinderella bjuder återigen in till dansbandsvecka ombord. Frågan är om det är sista gången? Foto: Niklas Lindh

Under söndagen är det återigen dags för Dansbandsveckan på Viking Line-fartyget M/S Cinderella. Sju dansbandskryssningar på rad väntas, i vanlig ordning, men något besked om framtiden för upplägget med en dansbandsvecka till havs har ännu inte kommit.

Det är ett ommålat och rödfärgat fartyg som nu tar emot danspubliken för ännu en festlig vecka på Ålands hav. Under söndagen spelar Donnez och Fernandoz på bana 1. På bana 2 återfinns Micke Ahlgrens, Bob Stevens och så blir det nygammalt med Dur-X. På bana 3 spelar Tomaz & Co och på däck 9 blir det Country & Cocktails med Martin Nilsson.

Dansbandsnytts krönikör Tony Irving finns ombord och har socialdansklasser, P-A & Marie Sköld har instruktioner i gammeldans och så blir det musik- och komedishower med showbandet Matz Jinglez.

Dessutom blir det massor av musik och aktiviteter med kryssningsvärdarna Per, Kirsti, Humle och så Tur-Åke. Tur-Åke Lindkvist är ju en av Dansbandsnytts ambassadörer, och han har förberett en ”dansbandskamp” i sann På spåret-anda. 

Hela veckans program för Dansbandsveckan på Cinderella hittar du här.

Röda Korset

Ett besked om hur framtiden ser ut för Dansbandsveckan på Cinderella väntas inom kort. Cinderella ska ju trafikera linjen Helsingfors – Mariehamn – Stockholm från och med mars månad, i samband med att fartyget Birka Gotland tas i trafik på sträckan Stockholm – Mariehamn. 

Birka Gotland ägs gemensamt av Viking Line och Gotlandsbolaget via det nybildade rederiet Gotland Alandia Cruises AB. I slutet av januari ska biljetter med Birkafartyget börja säljas. I samband med det väntas en del av nöjesutbudet att bli känt och kanske kommer då också besked om hur det blir med framtiden för Dansbandsveckan till havs – om konceptet består, om det flyttas från Cinderella till Birka Gotland i mindre skala, om det läggs ner helt eller återuppstår i någon annan form.

/NIKLAS LINDH, REPORTER

Fotnot: Dansbandsnytt har tidigare informerat om att nyhetssajten skulle bevaka Dansbandsveckan ombord på Cinderella under hela veckan. De planerna har dessvärre fått ändras, men en del artiklar från veckan kommer ändå att produceras.