Hoppa till innehåll

Publiksuccén: Kraftig ökning av antalet dansare i Överkalix i år

Dansbandsveckan i Överkalix avslutas under lördagen. Foto: Dansbandsveckan i Överkalix

När Dansbandsveckan avslutas under lördagkvällen så står det klart att årets arrangemang har blivit en riktig publiksuccé. ”Jag tror att det är mer än dubbelt så många besökare i år”, säger Sara Söderberg från arrangörsstaben.

– Ja även om vi ännu inte har några siffror så tror vi att antalet besökare har dubblerats jämfört med förra året. Kanske något mer! Det ser vi på dansbanorna… Det känns jättebra! Campingplatsen inne i Överkalix är fullbokad. Det var den inte förra året. Allsåklubbens camping tror jag också är fullbokad. Där har antalet elstolpar dessutom utökats. Och hotellet är knökfullt och till och med överbokat. (Skratt)

Vad får ni får feedback från dansarna?

– Jag hör bara att de tycker att det är så roligt, att det är bra dansbanor och i helt fantastisk miljö. Och banden är lyriska och tycker att det är jättekul att vara här uppe. Det är ju många som aldrig har varit så här långt norrut så de har också fått uppleva det vackra vädret och midnattssolen. Det är väldigt nöjda miner överallt faktiskt.

Kan ni redan konstatera att Dansbandsveckan i Överkalix kommer att återkomma?

Röda Korset

– Ja absolut! Det här får definitivt en fortsättning. Ingen tvekan om den saken!

Och nu ska ni sy ihop det här med en sista danskväll med dans under midnattssolen, om vädergudarna är på er sida…?

– Ja precis. Även om det är mulet just nu (på lördagsförmiddagen) så ska det spricka upp ikväll och säkert som tidigare kvällar bli jättemycket sol, så det hoppas vi på. Nu blir det en stor Grande finale här i Överkalix.

/NIKLAS LINDH, REPORTER