Hoppa till innehåll

Lyckoruset efter succédansen: ”Det här lever vi på länge”

Kjellez, med sångaren Kjell Lundbom, hyrde Brunnsparken tidigare i år. Foto: Mikael Redman

Det var en gedigen planering som låg bakom satsningen från bandet på att själv agera arrangör och abonnera ett av landets mest hyllade dansställen. ”Det var ett sånt drag på publiken och alla andra inblandade att vi själva spelade ännu bättre än vanligt”, berättar en av bandets grundare.

De kallade det för ”Kjellezdansen”, de abonnerade Brunnsparken i Örebro och de satsade på dans under söndagen mellan klockan 14 och 18. Resultatet blev över 300 gäster, från både Västergötland, Östergötland, Värmland, Uppsala, Stockholm och Dalarna. Folk åkte långt för att dansa till Kjellez, och för att samtidigt fira sångaren Kjell Lundboms 60-årsdag.

– Det blev en dag att minnas länge. TACK alla inblandade som tog er tid att förgylla min dag, skriver Kjell själv på sin Facebook. 

Ett bra tillfälle att fira

Själv var Kjell Lundbom från början inte inställd på annat än en ”vanlig spelning”. Men Kjellez medgrundare Peter Malmqvist tyckte att tillfället att fira bandets sångare i samband med en spelning på självaste bemärkelsedagen var en alldeles utmärkt idé. Och det tyckte uppenbarligen en mängd andra personer också.

– Det var en fantastisk upplevelse. Det var länge sedan jag upplevde något liknande faktiskt. Det var en sån otrolig glädje, ett starkt engagemang och en makalös dansinspiration. Folk var väldigt offensiva kring allt, från första till sista låt. Man gick ”all in” på ett helt fantastiskt sätt, berättar Peter Malmqvist.

Hur påverkade det er som band?

– Vi taggade till extra mycket allihop och alla medlemmarna gjorde verkligen sitt yttersta. Vi fick väldigt fin feedback att vi hade extra mycket publikkontakt och levererade ännu mer än vanligt. Så vi var nog snäppet bättre än vanligt. (Skratt)

Konferencier från Utängens Loge

Förutom dans så bjöd Kjellez på tårta och kaffe för att fira sin sångare. Det dök också upp familj, släkt och vänner och presentbordet var fylld med blommor och paket. 

Röda Korset

Kjellez hade bett både familj, vänner och dansare som stod medlemmarna särskilt nära, att hjälpa till med en del praktiskt i samband med dansen och exempelvis agera dansvärdar. Dessutom hade bandet bett Ann-Cathrine Friberg, som driver Utängens Loge i Tanumshede, att vara teamleader. Det innebar i praktiken att hon var övergripande värd och konferencier. Dessutom var Brunnsparken med och hjälpte till under dansen.

– Brunnsparken var fantastiska att samarbeta med. De och alla andra på plats gjorde otroligt fina insatser som vi är väldigt glada och tacksamma för!

Det här med att som band abonnera ett dansställe – gav det mersmak?

– Primärt så vill vi ju inte konkurrera med våra ordinarie dansarrangörer, utan det handlar mer om att vi, i regioner där vi inte riktigt har fått fäste som band, så kan vi tänka oss att ibland göra en liten investering för att folk ska få upp ögonen för oss. Det var väl egentligen grunden till det här, att vi skulle få lite större fäste i den här regionen.

– Men vi har också liknande satsningar på gång under midsommar i Kärrasand där vi arrangerar två stycken dagar med nonstopdans med Bob Stevens respektive Brogrens. Och den 31 juli kör vi i Stjärnsund i Hedemora kommun i Dalarna.

/NIKLAS LINDH, REPORTER