Hoppa till innehåll

Kenny i Streaplers om bandets makalösa vecka

Streaplers, med Kenny Samuelsson till vänster, direkt efter prisutdelningen. Foto: Pär Winberg

Under torsdagkvällen utsågs Streaplers till Årets dansband vid den så kallade Manifestgalan, och två dagar dessförinnan stod det klart att bandet var nominerade till en Grammis. Det är en lycklig stämning i orkesterbussen, när Dansbandsnytt når sångaren Kenny Samuelsson på väg mot den första av tre spelningar i helgen.

– Det är en jätteskön känsla. Det var kul att bara vara nominerad, och vinner man dessutom så är det väldigt kul! Det var väldigt oväntat faktiskt, så det gör känslan desto lyckligare.

I samband med att vinnaren skulle tillkännages på galan så ropade flera i publiken ”Streaplers, Streaplers…..” Hur kändes det?

– Jag får rysningar bara du säger det. Det var väldigt märkligt och otroligt upplyftande så klart.

Att det här priset kommer samma år som ni firar 65 år, och bara dagarna efter att ni blir nominerade till en Grammis…. Man kanske kan sammanfatta det som en bra vecka på jobbet?

– Ja verkligen! Det är så roligt! Det rullar på bra nu kan man säga. (Skratt)

Hur firade ni priset som Årets dansband efteråt?

Röda Korset

– Nja egentligen var vi ganska tråkiga för vi drog oss tillbaka rätt tidigt, efter lite champagne och så. För vi är på väg och ska spela nu. Både under fredagen, lördagen och söndagen. Med våra 65 år så orkar vi inte så mycket sånt firande längre… (Skratt)

Nya plattan snart på gång

Under fredagen spelar Streaplers i Vallsta Bygdegård, norr om Bollnäs. På lördagen bär det av längre norrut till Viksjö Folkets Hus i Ångermanland och på söndagen reser bandet söderut igen, till folkparken i Hedemora. Därefter åker Streaplers hemåt för att jobba med sin nya platta.

– Ja så är det. Det var ju våran förra platta som vi fick pris för under torsdagen och som Grammisnomineringen gällde. Men nu är det ju en ny platta som ska släppas i slutet av maj, så det går i ett nu. Det är verkligen högtryck. (Skratt)

Hur långt har ni kommit med nya plattan?

– Vi har spelat in de flesta låtarna och håller på och slutlägger lite sång och körer och så. Det är verkligen på gång, så vi hoppas att vi ska kunna hålla tidplanen.

/NIKLAS LINDH, REPORTER