Hoppa till innehåll

Jättesuccé för ny dansbandspodd – härnäst om ”Nya Vikingarna”, Körberg och country

Programledarna Joakim Olsson Agerskov och Tom Lindquist, på var sin sida om gästerna Anton Körberg och Chris Andersen. Pressbild Nonstop

Det blev ett hejdundrande välkomnande när den nya podcasten om dansband lanserades förra veckan. Under fredagen publiceras det andra avsnittet av ”Nonstop – ett samtal om dansband” och nu med gäster som kommer in på en av dansbandshistoriens stora återföreningar som ledde till avhopp, bråk om pengar och nedläggning.

Sammanlagt 24 program är planerade för publicering under året under ledning av programledarna Joakim Olsson Agerskov och Tom Lindquist. Det första avsnittet har fått betydligt fler lyssnare än vad man vågade hoppas på, säger Joakim Olsson Agerskov. 

– Jag tror inte det finns något ord som bättre beskriver mottagandet från publiken än ”otroligt”! Vi var beredda på ett ganska svalt mottagande. Ett par dagar efter att vi släppt första avsnittet noterade vi att den började klättra på listan över mest spelade musikpoddar på Spotify. Nu när den här intervjun görs, ligga den etta på listan för tredje dagen i rad. 

– Dessutom har vi kvalat in på Spotifys topp 100-lista över mest spelade poddar. Personligen tycker jag att det är ett slags bevis på att dansband väcker nyfikenhet. Det finns något att ta på i kulturen, vackert inramat av kulörta lyktor och lövade dansbanor.

Nya gäster: Chris Andersen och Anton Körberg 

I det andra avsnittet gästas podden av Chris Andersen och Anton Körberg. De båda spelar i countrybandet Boots On som underhöll under Dansbandsveckan på Cinderella tidigare i år.

– Ja avsnitt ett och två skiljer sig ganska mycket åt. I det första avsnittet, med Carolina Skaarup och Jan-Åke Glavén fokuserade vi ganska mycket på branschen och respektive gästs bakgrund. I andra avsnittet gästas vi av Chris Andersen med stor erfarenhet av dansbandsbranschen, bland annat från Sannex och Wahlströms och senast från Nya Vikingarna. 

– Vid hans sida satt Anton Körberg, känd tv och skådespelare men också trumslagare. Det är svårt att inte röra vid Tommy Körbergs många år på scenen, även om vi givetvis mestadels fokuserar på Chris och Antons gemensamma band ”Boots On” och duon ”Totalt frispel”. Dessutom pratar Chris Andersen helt ofiltrerat kring Nya Vikingarna och skandalerna, vida omtalade och omskrivna i pressen.

Det andra avsnittet av podden släpps under fredagen den 19 april. Podden finns på Spotify och publiceras efter hand på alltfler vanliga plattformar för poddar.

Några av gästerna i kommande program är Tony Irving, Johanna Holmqvist, Henrik Sethsson och Niclas Olén.

/NIKLAS LINDH, REPORTER