Hoppa till innehåll

Enorm glädje och stort intresse när Jigs återförenades: ”Otroligt roligt” 

Jota Thorén vid sångmikrofonen när Jigs gjorde come back i Brålanda. Foto: Café Gula Huset/privat

Det blev i princip fullsatt när dansbandsveteranerna återförenades – 31 år efter nedläggningen. 

– Jigs levererade nåt otroligt, konstaterade arrangören Café Gula Huset i Brålanda på sin Facebooksida. Men sångaren Jota Thorén är ändå tveksam till om det kan bli någon ny återförening i framtiden.

Det var – ”kors i jösse namn” – en vädermässigt fin lördagkväll, och flera hundra personer hade betalat in sig för en trädgårdskonsert på klassiska ”Café Gula Huset” i Brålanda. Det var tydligt att det var en stor upplevelse för många att få uppleva när Jigs spelade tillsammans igen.

Tre av originalmedlemmarna i Jigs fanns på plats – och vid sångmikrofonen förstås Jota Thorén.

– Det var en höjdare i lördags faktiskt och fantastisk stämning. Det verkar som att det var den konsert som har dragit mest folk i sommar, säger Jota Thorén till Dansbandsnytt.

– Alla i publiken var med och sjöng. Det var perfekt på alla sätt och vis.

Det var de gamla hitlåtarna från förr som var allra mest populära bland publiken. Låtar som exempelvis ”Hallå du gamle indian”, ”Kors i jösse namn”, ”Mulliga gulliga Ann-Katrin” och ”Robot Romeo”.

Många yngre som växt upp med Jigs

Trots succén i lördags så  är Jota Thorén tveksam till om det kan bli någon ny tillfällig återförening.

– Jag tvivlar på det. Jag spelar ju annars med i The Cadillac Band och vi har ju ganska mycket spelningar, så man kan ju inte få ledigt hur mycket som helst. Eller?

Men är det inte så att frågan alltid är fri?

– Tja, kommer det några bra ställen som vill ha oss så kan det ju vara värt att fundera på. Och det var ju roligt efter konserten i lördags när det kom fram många, inte minst yngre, och sa: ”Vi är uppfödda med er musik”, och ”farsan spelade alltid era låtar i bilen så vi kunde dem utantill”.

– Och sen skulle de ta bilder med mobilerna tillsammans med oss så de kunde visa föräldrarna. Det var himla skojigt (skratt).

/Niklas Lindh, reporter

Lästips: Här kan du läsa en äldre artikel hos Dansbandsnytt inför spelningen i Brålanda.