Hoppa till innehåll

Harry från Casanovas fyller sex år på skottdagen: ”Lite speciellt”

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 3 min read
Casanovas, med Harry i mitten. Foto: Emil Särnehed – SarnehedPhoto

För att vara dansbandsmusiker är han ung, och nu under torsdagen, på skottdagen, firar han sin sjätte födelsedag. Dansbandsnytt ringde upp Victor ”Harry” Lindberg – en av landets yngre dansbandsmusiker…

– Det har ju alltid varit lite speciellt att fylla år på skottdagen, för då får man ju fira lite extra. Men annars firar jag den sista februari oavsett.

Hur ska du fira?

– Det blir ganska lugnt. Jag ska till svärmor och käka lite, men vi passade på i helgen att fira då vi hade en ledig lördag. Så vi hade släkt och vänner hemma i Motala och min tjej överraskade mig i lördags med SPA och sånt.

Harry, som egentligen nu blir 24 år, är trots sin ringa ålder en relativt rutinerad dansbandsmusiker. 2018 började han spela, det blev mer och mer, och i slutet av pandemin, under 2021, blev han fast medlem på heltid i Casanovas som gitarrist.

Växte upp med dansbandsmusik

Och dansbandsmusiken har han i blodet så att säga, eftersom pappa Jimmy är kapellmästare i Casanovas.

– Ja så är det, för farsan har alltid spelat på heltid, sen jag föddes i princip. Och som barn fick jag ibland vara med och packa upp utrustning, och det var ju stort bara det. Så man blev infasad i det här. (Skratt)

Minns du när du stod du på scenen med Casanovas allra första gången?

– Ja det var på Öland 2017 eller 2018. Då fick jag gå upp och spela under nån AC/DC-låt och så nån Casanovaslåt. Det är ju ett otroligt starkt minne.

Hur känns det nu inför våren och sommaren när det förhoppningsvis blir ännu fler som går ut på dans?

– Det är ju jättekul, och på sommaren har vi ju Öland och Malung. Det är ju alltid extra roligt och festligt, och när man får träffa en massa kollegor och så. Och så Åland förstås. Det är mycket kul som är på gång framöver!

Hur upplever du trenden inom dansbands-Sverige just nu?

– Det känns som att det blir lite bättre och bättre hela tiden nu. Och jag har ju en tjej som är dansare och jag förstår även genom henne att det är många nya som går ut och dansar. Så det känns som att mycket är på väg åt rätt håll. Men det är viktigt att dansband och dansställen klarar att hålla ut, för det känns som att det blir lite ljusare.

Att tv-programmet Idol går ut via Dansbandsnytt och söker nya talanger som gillar att sjunga dansbandsmusik – vad sänder det ut för signaler tycker du?

– Det är ju skitkul tycker jag. Och jag tycker ju att dansband har fått mer uppmärksamhet och media på senare tid, oavsett om det handlar om Melodifestivalen, nya artister som kommer eller annat. Det verkar bli lite mer hett med dansband.

Och avslutningsvis – du heter ju Victor, men kallas för Harry. Var kommer Harry från?

– Jag hette Harrysson i efternamn när jag var liten och i min klass i skolan så var vi fyra eller fem Victor, så det blev det enklast med Harry. Så nu är det i stort sett bara familjen som säger Victor. (Skratt)

/NIKLAS LINDH, REPORTER