Hoppa till innehåll

Här är dansbanden som drabbas av Deutgens konkurs: ”Otroligt sorgligt”

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 3 min read
Vikingarna, Lasse Stefanz och Streaplers är några av dansbanden som inte har fått full betalning av Thomas Deutgen. Pressbilder

Dansbandsnytt kan nu berätta om flera dansband som drabbas av nöjesarrangören och dansbandsprofilen Thomas Deutgens konkurser. Lasse Stefanz, Vikingarna och Streaplers är några av banden.

Lasse Stefanz är en mycket stor fordringsägare. Enligt Cattis Johansson som är producent på produktionsbolaget LS TonArt, dit Lasse Stefanz är knutna, är Thomas Deutgen skyldig bandet 580 000 kronor.

– Det som är tråkigt är att de pengarna som de har förlorat inte har med de evenemangen att göra, för de var otroligt välbesökta. Det handlar nog snarare om att de pengarna har betalats ut till någon annan som har legat före i kö. Så de spelningar som våra band har gjort har varit mycket välbesökta och populära, säger Cattis Johansson till Dansbandsnytt.

Thomas Deutgens båda bolag försattes i konkurs i förra veckan och under torsdagen kunde Dansbandsnytt berätta att arbetet med konkursbouppteckningen har inletts. Enligt konkursförvaltaren Magnus Lindsten är det för tidigt att säga hur stora skulderna är och om det finns några möjligheter för fordringsägarna att få tillbaka pengar.

Vikingarna och Streaplers drabbas

Även Vikingarna är en av de större fordringsägarna. Bandets manager Jörgen Arnemar bekräftar för Dansbandsnytt att det handlar om ”ganska stora belopp” och att det gäller utebliven betalning för två galor som Vikingarna gjorde tillsammans med Lasse Stefanz i oktober ifjol.

– Och det var galor som var välbesökta och som gick ihop ekonomiskt. Det har Thomas Deutgen bekräftat för oss, säger Jörgen Arnemar till Dansbandsnytt.

Bland fordringsägarna finns enligt uppgift till Dansbandsnytt flera dansband, tidigare dansbandsmusiker och nöjesproduktionsbolag. 

Streaplers är ett av dansbanden som Thomas Deutgen har skulder till, men Kjetil Granli från Streaplers säger att det handlar om belopp som inte är så stora jämfört med en del andra aktörer.

Röda Korset

– Nej det gäller betalning för ett jobb i december förra året, på mellan 40 och 45 000 kronor. Så det är ju andra som drabbas betydligt hårdare än vi, säger Kjetil Granli.

”En mycket viktig person”

Kjetil Granli är också noga med att säga att Thomas Deutgen under många år har varit en mycket viktig person för dansbandsbranschen.

– Ja det här är ju tragiskt. Han har gjort så mycket för branschen och har varit en viktig röst och förespråkare för dansbandskulturen. Jag tror också att han har försökt in i det sista men att det inte gick.

Kjetil Granli får medhåll om Deutgens betydelse av Vikingarnas manager Jörgen Arnemar.

– Han har gjort otroligt mycket som är positivt för dansbandsvärlden, säger Arnemar. Och Kattis Johansson på LS TonArt fyller i:

– Thomas Deutgen har varit otroligt betydelsefull i branschen så det är ju en sorg som man känner just nu.

/NIKLAS LINDH, REPORTER