Hoppa till innehåll

Här är banden som spelar på Stora Folkparksdansen

Blender är ett av banden som återvänder till Karlsholme Folkets Park. Foto: Stora Folkparksdansen

Nu är det klart vilka dansband som dyker upp under Stora Folkparksdansen i Mariestad på Karlsholme Folkets Park. Evenemanget anordnas i år fredag till lördag den 16 och 17 augusti.

En av Sveriges största danstillställningar är Stora Folkparksdansen i Mariestad som arrangerades första gången 2010. Bakom det hela står sammanslutningen Folkparkerna i Väst, som är en ideell förening och välkänd arrangör.

Nonstopdans på två olika banor, mogenbanden på Rotundan och modernbanden på Jubileumsteatern, är vad som väntar besökarna som brukar vara många.

Entrén till danskvällarna. Foto: Mikael Redman/Stora Folkparksdansen

På fredagen kommer Allstars, Wahlströms, Engdahls och Streaplers att spela, och på lördagen är det Kjellez, Donnez, Casanovas och Blender som bjuder upp till dans.

– Vi vill kunna leverera det bästa till danspubliken och det gör vi även i år. Till största delen är det samma band som spelade ifjol som dyker upp igen. Det enda nya bandet i år är Engdahls som lockar en allt större publik. Att presentera minst ett nytt band varje år är målet vi har, säger Anders Lindauer i arrangörsstaben.

Bandet Engdahls debuterar

Engdahls som bildades 2014 har på kort tid lyckats etablera sig i dansbandseliten och får nu alltså chansen att vara med i Stora Folkparksdansen för första gången.

– Det ska bli fantastiskt kul. Vi spelar tillsammans med Streaplers på fredagen. Festivaler är alltid något extra som bryter av det vanliga turnerandet. Vi ser fram emot en riktig folkfest med många dansare och goa skratt, säger Fredrik Engdahl i Engdahls.

Röda Korset
Engdahls spelar på Stora Folkparksdansen för första gången. Foto: Pressbild

Övriga band får alltså chansen igen att möta dansbandspubliken på natursköna Karlsholme Folkets Park, som ligger vackert belägen vid Vänerns strand.

– Det bästa med Stora Folkparksdansen är att man känner att den är för alla, oavsett om du dansar ofta eller sällan, och oavsett vilken sorts dansmusik du föredrar. Precis som det ska vara. Det känns så klart fantastiskt roligt att än en gång få vara en del av den festen, säger Peppe Söderström i Allstars.

Allstars som bildades strax före pandemin har verkligen gjort succé. Foto: Emil Särnehed – SarnehedPhoto

Många brukar se Stora Folkparksdansen som en perfekt avslutning på sommardansandet och evenemanget brukar alltid dra mycket folk. 

– Hälften av publiken kommer bortifrån. Turistekonomiskt betyder evenemanget mycket för Mariestads kommun. Vi för just nu en dialog med kommunen om hur de ser på evenemanget, och om det går att få ett större ekonomiskt stöd från dem. I dag har vi bara ett mindre stöd, säger Anders Lindauer.

/ANDERS NORIN, REPORTER