Hoppa till innehåll

Han blir ny medlem i Fernandoz – så påverkas bandets musik framöver

John Bohlin är Fernandoz nye medlem. Foto: Christian Andersson, Dansbandssidan.com

Fredrik Trängbjörk väljer att sluta i Fernandoz och kommer att göra sin sista spelning med bandet den 15 december. Ersättaren heter John Bohlin, som tidigare spelat i Junix och Stensons, och hans premiärspelning blir den 27 december.

Det var på tisdagen som Fernandoz gick ut med beskedet på sin Facebooksida att Fredrik Trängbjörk skulle lämna bandet han tillhört de fyra senaste åren. Under alla åren har Fredrik pendlat ensam från hemmet i skånska Bromölla. Något som till slut tog ut sin rätt.

– Allt har sitt slut som man säger och här tar resan slut för min del, för att ge plats åt något helt annat äventyr, kommenterade Fredrik saken på bandets Facebooksida.

Den sista spelningen med Fernandoz blir vid en privat tillställning den 15 december, och den sista offentliga spelningen blir i Tibro den 11 december.

Ersättaren är kommunal musikskollärare

Nu har Fernandoz presenterat ersättaren. Den nya gitarristen heter John Bohlin och kommer från Norrköping.  Han har tidigare spelat med band som Junix och Stensons, men har sedan 2017 varit anställd i Norrköpings kommun, till stor del som musikskollärare.

– Det känns kul! Jag har ju träffat på Fernandoz genom åren och det har alltid vart ett sånt där band som låter väldigt bra och som har trevliga killar! Och så spelar de den typen av dansmusik som jag vill spela, säger John Bolin till Dansbandsnytt.

På Fernandoz Facebooksida presenteras han som en ”mycket duktig och kompetent gitarrist vars ”sound” kommer passa oss som handen i handsken”.

Röda Korset

Vidare skriver bandet: ”I samband med medlemsbytet kommer dessvärre saxofonen att hamna på hyllan, om än kanske bara tillfälligt. Vi kommer även på mångas begäran luta oss lite mer mot countrystilen som vi känner ligger i tiden och passar oss. Dock kommer vi inte att släppa våra gamla som nya Fernandoz-”hits”. Ni kommer att känna igen oss. Det lovar vi ”.

John Bohlins första spelning med Fernandoz blir den 27 december på Storefjell i Norge.

– Jag har absolut längtat tillbaka till dansbandssfären. Det kändes tomt när jag slutade så det är väldigt roligt att vara tillbaka. Det här kommer att bli väldigt roligt!

Det var Fernandoz som kontaktade John och frågade om han ville bli medlem i bandet.

– Det kändes bra för jag hade också levt med tanken på att börja spela igen på heltid. Och jag har ju tänkt på att Fernandoz är ett sånt band som jag absolut inte skulle säga nej till. Så jag blev riktigt glad när de ställde frågan. Det blir väldigt roligt att snart komma igång.

/REPORTRAR: ANDERS NORIN OCH NIKLAS LINDH