Hoppa till innehåll

Frippez väg mot drömmen – premiärdags för dansbandsduon 

Bengt-Åke Hermansson och Fredrik ”Frippe” Myrer bildar tillsammans "Frippez Dansbandsduo". Foto: Privat

Det är i de värmländska skogarna som premiären kommer att ske nu på söndag. Och genom duon så knyts musikaliska band mellan Frippe, hans barndom och en mycket rutinerad musiker från dansbandssångarnas Mecka.

– Dansband är det som jag vill hålla på med. På sikt vill jag självklart ha ett helt dansband men man får börja i lite mindre skala, säger Fredrik ”Frippe” Myrer. 

Han är uppväxt i värmländska Kil, där han fortfarande är bosatt, och musikaliskt finns hjärtat inom dansbandsmusiken. Han har gett ut flera låtar på senare tid och hans ljuva stämma kunde bland annat höras från Grönlandsparkens scen i Malung förra sommaren, till publikens stora jubel.

– Det är ett av mina största ögonblick när jag i somras stod på scenen och fick ta emot publikens stående ovationer efter mitt framträdande i Grönlandsparken. Det var otroligt stort, berättade Frippe i en tidigare intervju med Dansbandsnytt.

Musiker på både heltid och deltid

Dansbandsprojektet ”Frippez” har hittills varit ett projekt vid sidan av hans ordinarie arbete. Musiken har alltid varit en viktig del av hans liv, både som heltids- och deltidsmusiker. Mycket har handlat om att vara trubadur, men med hjärtat i dansbandsmusiken tas nu ett viktigt steg mot drömmen om ett eget dansband.

För nu på söndag är det premiär för Frippez Dansbandsduo. Den andra halvan av duon är en mycket rutinerad musiker från dansbandsvärlden, som har funnits med tidigt i bilden, och som har sett Frippe växa upp…

– Jag umgicks med Frippes föräldrar på 90-talet och har sett Frippe växa upp med trumpinnar och dansbandsmusik. Det ska bli en ära att få dela scenen med Frippe. 

Det säger Bengt-Åke Hermansson som i grunden är trummis som har spelat i bland annat Hülpers orkester, Danslaget, Cavalkad, Leif Engvalls med mera. Han har spelat på heltid och deltid ända sedan 1980-talet.

Gamla goa dängor och singelsläpp

Bengt-Åke kommer från Hagfors, som har fostrat dansbandsikoner som Stefan Borsch och Christer Sjögren. Numer bor dock Bengt-Åke i Kungsör i Västmanland. I duon kommer han att stå för klaviatur, gitarr och körsång samt några egna sånglåtar.

Frippez dansbandsduo kommer att spela ”gamla goa dängor” blandat med egna singelsläpp och även lite gammeldans innan paus. 

– Det ska bli fantastiskt roligt det här och alla är varmt välkomna till Högboda Folkets Hus på söndag, hälsar Frippe. 

Fakta om spelningen

”Smygpremiären” för Frippez Dansbandsduo blir i Högboda Folkets hus nu på söndag den 17 mars klockan 16 till 19. 

Det blir ”söndagsdans” och Folkets Hus räknar med att dansgolvet ska fyllas av dansanta motionsdansare.

Inträde: 130 kr. 

Kaffe & fika finns till försäljning. 

Arrangör : Högboda Folkets husförening & Myrers Musik 

Högboda är en tätort i Kils kommun som ligger mellan Arvika och Karlstad.

/NIKLAS LINDH, REPORTER