Hoppa till innehåll

Fantastiska veckor för Linn – hyllas av dansband och gör TikTok-succé

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 4 min read
Linn Jons som sjunger dansbandslåtar på TikTok har uppmärksammats av bl a Callinaz, Fernandoz, Casanovas och Shine. Foto: Privat/Pressbilder

Intresset för Linn Jons och hennes sång till dansbandslåtar på sociala medier har ökat blixtsnabbt de senaste veckorna. Flera dansbandsmusiker hyllar Linn för hennes vackra sång, och peppar henne att fortsätta jobba hårt för att nå sin dröm – att bli dansbandssångerska.

Fernandoz, Casanovas, Bandets Shine och Callinaz – det är några av de dansband som hyllar och peppar Linn Jons för hennes sång till dansbandsmusik på TikTok. 

– Linn har gjort det igen. Denna gången med våran svängiga låt Annabelle. Kör hårt Linn! Du är en naturbegåvning, skriver Fernandoz på sin Facebooksida och delar en av Linns´ sånginsatser.

Även Callinaz har gillat och med kärlek kommenterat Linns´ sångröst.

Dessutom får hon en mängd kärlekshyllningar och lyckönskningar från lyssnare och följare i sina egna kanaler, och inte minst på Dansbandsnytts Facebooksida.

Artikeln med Linn den mest lästa

Det var för knappt två veckor sedan som Dansbandsnytt skrev en artikel om 28-årige Linn Jons från Stora Skedvi i Dalarna, och om hennes dröm att en dag bli dansbandssångerska. Artikeln beskrev hur Linn, i likhet med Lucianoz, lägger ut egna sånginsatser till dansbandsmusik på TikTok, och den artikeln fick en enorm spridning. 

Faktum är att artikeln med Linn är den i särklass mest klickade, gillade och delade någonsin av de hundratals artiklar som har publicerats av Dansbandsnytt sedan nyhetssajten såg dagens ljus i somras.

Så här säger Linn själv om de senaste veckornas händelser:

– Det är jätteroligt. Jag märker också att det verkar bli alltfler som lyssnar på dansband, som älskar musiken och som tycker att det jag gör är roligt, och att jag sprider glädje. Dessutom är det ju roligt att de gillar min sångröst.

Det betyder proffsens hyllningar

Linn har under måndagskvällen omkring 3500 följare på TikTok, och hennes filmklipp där hon sjunger dansbandslåtar har gillats mer än 26 000 gånger, vilket är betydligt mer än en fördubbling jämfört med för två veckor sedan.

Hon fick inspiration av Lucianoz att använda TikTok för att lägga ut dansbandslåtar, och Luciano själv delade Dansbandsnytts artikel med Linn och gav den ytterligare spridning. Att dessutom flera dansband och dansbandsmusiker har lyft Linns´ sånginsatser i sociala medier, har stor betydelse för henne.

– Ja det betyder jättemycket. Och när det gäller Fernandoz så är det ju trots allt deras musik som jag väljer att göra en lätt tolkning av…..hur jag hade velat sjunga den. Så det värmer jättemycket att de gillar det som jag gör, och att de ser mig.  

Vad tänker du om Lucianoz delning av artikeln om dig?

– Det är väldigt roligt att han gör det, för han är ju ändå väldigt ny inom det här. Och när han delar det så tänker jag att det kanske inte är så dumt att fortsätta med det som jag gör. För han kom ju dit han ville just på grund av hans sång på TikTok.

Med tanke på det som har hänt de senaste två veckorna – lever drömmen vidare om att bli dansbandssångerska på riktigt?

– Absolut! Drömmen är nog större än någonsin skulle jag vilja säga. Att få sjunga i ett dansband vore superhäftigt. Oavsett om det skulle vora på deltid eller heltid så är det här något som jag verkligen har drömt om så länge.

”Det måste inte vara perfekt”

Linn Jons klara och tonsäkra röst imponerar på många, samtidigt som hon alltid sjunger med ett leende på läpparna. Ändå så skriver hon ofta i samband med publiceringar att ”det måste inte vara perfekt. Det viktiga är att det ska vara roligt”.

– Jag tror att många tycker att det ska vara just perfekt och att man ska följa en norm över hur allt ska vara, vilket jag inte tycker. Det viktigaste är att ha kul och att det inte ska vara så perfekt. Huvudsaken är att man trivs med det som man gör och att man njuter av det.

Har du förresten varit ute och dansat nyligen?

– Ja jag var nyligen på Fyris Park i Uppsala och dansade till Casanovas och hade en jättehärlig kväll. Jag har också pratat med Henrik Sethsson i Casanovas både i Uppsala och när de var här i Säter. Och han ger också fint pepp och beröm och uppmanar mig att fortsätta med det här. Det känns jätteroligt!

Den tidigare artikeln om Linn Jons på Dansbandsnytt kan du läsa här.

Här kan du följa Linn på TikTok.

/NIKLAS LINDH, REPORTER