Hoppa till innehåll

Ericas otroliga resultat av 16 Weeks Of Hell: ”Glädjen och energin är tillbaka i livet”

Erica Sjöström efter att ha genomgått 16 stentuffa träningsveckor. Foto: Privat

Det är en sprudlande glad Erica Sjöström som berättar om livsenergi, ork, glädje och styrka efter att ha klarat av 16 Weeks Of Hell. Men när hon inledde det stentuffa tränings- och hälsoprogrammet i vintras så var måendet riktigt dåligt. ”Jag hade tappat bort glädjen, och mig själv”, berättar hon.

I den artikel som Dansbandsnytt skrev om den tidigare Drifterssångerskan inför starten av 16 Weeks Of Hell så beskrev hon en saknad efter den Erica som hon hade varit tidigare.

– Ja jag saknar ju den där energin som jag alltid har haft, och eftersom jag är mer trött idag så är jag inte samma sprudlande glada Erica som förut. Så jag saknar mig själv, och mitt mål är att komma tillbaka dit. Och sen, på köpet, så vill jag gärna kunna komma i kläderna i garderoben istället för att behöva köpa nytt på grund av att man går upp i storlek. Det hade varit kul….

Vad har du tidigare haft för förhållande till träning, rörelse och kost?

– Kosten hos mig är bedrövlig. Det har den alltid varit. Och jag är ingen person som är ute och går och tränar på gym. Så jag känner på mig att jag kommer att vara Tonys´ största utmaning….ever… (Skratt)

Erica veckan innan hon inledde 16 Weeks Of Hell. Foto: Privat

”Hängig och negativ”

Tony Andersson är mannen som driver 16 Weeks Of Hell tillsammans med sin bror Robert Andersson – ett koncept som över 10 000 personer nu har genomgått. Tack vare ett samarbete mellan Dansbandsnytt och 16 Weeks Of Hell så kunde sju personer från olika delar av dansbandskulturen genomgå träningskonceptet helt inför öppen ridå, där allt har kunnat följas av läsarna via Dansbandsnytt.se. Erica var en av de sju, och nu har hon gått i mål… 

– Jag var en hängig och negativ person före 16 weeks, men nu är allt förändrat. Jag mår så himla bra! Jag är pigg och alert i skallen och har ”hittat tillbaka”. Jag har hittat glädjen, jag orkar arbetsdagarna betydligt bättre än tidigare och så har jag blivit lite lättare också…

Och inte bara ”lite”. Ericas resultat på vågen är närmast otroliga. Hon har gått ner från 69,5 kg när programmet började till 56,4 kg idag – en viktminskning med otroliga 13,1 kg. Men då Erica samtidigt har byggt en del muskler, så är midjemått oftast betydligt bättre att utgå från än vikten. Och i det sammanhanget har Erica minskat från 98 till 82,5 cm – alltså hela 15,5 cm mindre.

– Jag känner ju att kroppen har utvecklats och att hållningen är så mycket bättre. Och jag känner mig så himla frisk och så himla pigg! Det är skithäftigt!

Röda Korset
Träningskompisarna i ”dansbandsgänget” i början av 16 Weeks Of Hell: Uppe från vänster: Erica Sjöström, Johan Eriksson, Ann-Cathrine Friberg och grundaren av 16 Weeks Of Hell Tony Andersson. Nere från vänster: Niklas Lindh, Josefin Niemi, Roger Sellin och Peter Malmqvist.

Utmanande livslogistik

Men resan under de 16 veckorna har varit allt annat än enkel för Erica. Dagarna har inletts med power walk klockan 05.15 på morgnarna och efter arbetsdagarnas slut har det blivit sena gympass i hemmet med utrustning som Erica köpte in efter rekommendationer från träningskonceptets coacher. För att träna hemma var nödvändigt för Erica för att få ihop livslogistiken.

Nu väntar nästa utmaning för Erica – att förvalta de resultat som hon har byggt upp   så de består, och så livet blir mer hälsosamt och hållbart även på lång sikt.

– Jag har en bestämd plan. Jag ska fortsätta med en power walk varenda morgon och det gör mig ingenting att det är klockan 05.15 på morgonen för jag mår så jäkla bra av det. Det blir en otroligt bra start på dagen. Och så ska jag fortsätta med att gymträna hemma och skaffa lite ny utrustning.

Livsglädjen är tillbaka igen efter de 16 träningsveckor. Foto: Privat

Det här med kosten – och sötsaker som du tidigare sa att du älskade – hur kommer du att hantera det framöver?

– Ja nu har min nya plan satts i verket, som jag har tagit fram tillsammans med min man Linus som har hjälpt mig igenom det här och varit med och tränat. Och så har vi ju ätit samma mat. Så vi kommer att fortsätta att göra storkok med matlådor med kost enligt 16 weeks-principerna. Och det ska vi göra under arbetsdagarna.

– Men sen under helgerna så ska vi ibland tillåta oss att äta lite annan kost också i familjen, men godis kommer jag inte att börja med igen. När suget blir för stort så då tar jag vindruvor eller cashewnötter istället. Det känns så mycket bättre. Men nån glass kan det väl få bli under sommaren. Godispåsen är dock borta för alltid.

/NIKLAS LINDH, REPORTER