Hoppa till innehåll

Donnez gör rekordmånga spelningar i juli

Donnez ligger inte på latsidan i sommar. I Malung är de nominerade till två guldklavar. Foto: Donnez/Niklas Lindh

Donnez är ett av Sveriges populäraste dansband, men också ett av de dansband som turnerar allra flitigast. I juli har bandet exempelvis 21 spelningar på 31 dagar!

– Det kommer att bli en fantastisk sommar för oss och vi ser verkligen fram emot att spela för våra fans runt om i Norden. I juli är det nog rekord, säger Donne Laitila i ett pressmeddelande.

Det är en rekordturné som Donnez är ute på. Turnén startade i maj och avslutas i september, och när den är över har bandet gjort mer än 60 spelningar!

Donnez släppte sitt nya album ”Skön Style” den 28 april i år, det 14:e i ordningen, och gjorde sig sedan redo för dansgolven runt om i Norden.

”En lojal fanbase”

Under årens lopp har Donnez blivit ett av de absolut mest eftertraktade och populära dansbanden i Sverige. Bandet blandar modernare låtar med det klassiska dansbandssoundet.

– Vi är så stolta över att ha byggt upp en sådan lojal fanbase och att ha haft möjlighet att göra det vi älskar att göra i över 20 år nu, säger Donne Laitila.

Donnez låtar streamas varje år cirka 7 miljoner gånger och bandet är fortfarande ett av de band som säljer CD-skivor.

Donnez består i dag av bandets kapellmästare Donald ”Donne” Laitila, sång och klaviatur, Andy Ekenmo, sång och trummor, Max Lindqvist, gitarr, Daniel ”Putte” Högå Thofvesson, saxofon och klaviatur samt Johannes Wärn, bas.

/Anders Norin, reporter