Hoppa till innehåll

De blev Årets dansband vid Manifestgalan

Sreaplers. Foto: LS Tonart

Nu står det klart att det blev Streaplers som utsågs till Årets dansband vid torsdagskvällens så kallade Manifestgala.

Bakom Manifestgalan står SOM (Svenska oberoende Musikproducenter). Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag, och är en stor händelse i delar av musik-Sverige.

De nominerade i kategorin ”Årets dansband” var Casanovas, Streaplers, Donnez och Titanix – samtliga dansband finns på skivbolaget Atenzia Records. Medlemmar från samtliga nominerade dansband fanns på plats under galan, liksom Pär Winberg från Atenzia. Men det blev Streaplers med ”En bra plats i livet” som kammade hem priset.

Stor glädje inom Streaplers efter att de fick ta emot det fina priset. Foto: Pär Winberg

Jurygrupperna om närmare 150 personer har tillsammans lyssnat igenom och bedömt sammanlagt 496 albumproduktioner och 145 musikvideos. Juryns medlemmar består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen.

Förra året firade Manifestgalan 20 år och inledde samtidigt en ny tradition, att genomföra galan ambulerande till olika städer i Sverige. I år anordnades Manifestgalan på Arbis i Norrköping.

– Anmälningarna till Manifest visar tydligt att musik skapas och ges ut över hela landet, trots den politiska trenden med nedskärningar på kulturområdet. Jag kan inte låta bli att fundera över vad som skulle hända i positiv utveckling om hela Sverige på riktigt skulle börja prioritera musikens skapare och entreprenörer. 

/NIKLAS LINDH, REPORTER