Hoppa till innehåll

Dansgästernas hyllning av Jannez under sista besöket i Gräsmyr

Nu återstår bara en handfull spelningar för Jannez, innan den sista danskvällen i dansbandets 47-åriga historia anordnas. Och trots ostadigt väder så fylls dansbanorna av en mängd besökare för att dansa till Jannez för sista gången.

Som så många gånger tidigare under den här sommaren, hängde regnet i luften när Jannez orkesterbuss körde in mot ännu en spelplats. Den här kvällen var det Gräsmyr Loge som stod på agendan, där bandet har spelat mängder av gånger genom åren. Men trots lite ostadigt vädret så kom många besökare under fredagskvällen. Dansbandsnytts samarbetspartner Kurt Sundin mötte några av dansgästerna precis utanför logen.

– Alltså jag har så många goda minnen av Jannez. De spelar så härlig musik, det är sånt härligt gung och det är trevligt folk som kommer hit varje gång som de är här, sa Eva Andersson, och fortsatte:

– De är ju så trevliga själva, och positiva, så då blir man glad av dem. Varenda kväll med Jannez är väl värd att minnas.

Roland Andersson hade åkt ett par timmar med bil för att kunna dansa till sina favoriter. Igen…

– Jannez har varit en favoritorkester jättelänge, så igår var vi i Skellefteå och dansade till dem, och nu ville vi passa på och åka till Gräsmyr. Det är ju inte så långt hemifrån. Bara en 17, 18 mil…

Röda Korset

Vad har du för minnen till Jannez?

– Helt enkelt att de spelar jättetrevlig musik och har ett jättefint ljud. 

Hela Kurt Sundins dansreportage från Jannez spelning i Gräsmyr kan ni se här, via hans danssida ”På dans med Kurt”.

/Redaktionen